查看: 1538|回復: 16

help下我

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我想知道多d關於超時空ge野.........thx大家help下我........
超時空大戰??:28:
回復

5係呀.例如,移動速度快過光速ge話,時間就會倒流.
急需呢方面資料,thx!T^T
回復

回復第 3 帖由 聽•雨•軒boss 所發的帖子

我 知 玩 你 只
回復

超時空我就唔知,時間倒流我覺得完全冇可能...你睇尋秦記太多拉...
但係我有D心得:
我地平時睇星星其實唔係E+既星星,包括月球在內所有星體都係.因為呢D天體離開我地好遠好遠.比如黎我地最近既月球,以光速來回都要3秒左右.姐係話月球反射太陽既光,地球人要2秒後先會見到.離我地更瑤遠既星體,唔倫反射或發光既星體,可能係幾千年前或幾億年前即星體...有D可能已經唔存在.
一日可能我地有可能巧合的見到很耐之前既世界,因為光被吸收後巧合的被放射出來,又或者被某D星體巧合甘反射返來...但係呢D同星體一樣,已經唔再存在,姐係話我地可以見到過去,但係我地冇可能同佢地傾計,更冇可能同佢地做朋友,甚至模唔到佢地.呢D情況就好似幻覺,甚至鬼怪或神明都可能係巧合既光...
倨目前所知光速係宇宙萬物速度最快,所以中國人夜觀星象,既有可能以宇宙中萬有引力,輻射,星體軌道既相遇等預測未來.比如哈雷慧星會帶來新種瘟疫,流星會帶來宇宙病毒等.雖然準確度有限.但對天文學起者不小既作用...
回復

回復第 5 帖由 Blue_Moon0829 所發的帖子

咁點先可以好"巧合"咁睇到以前既影像?
回復

如果有辦法,甘就唔叫巧合拉
回復

回復第 7 帖由 Blue_Moon0829 所發的帖子

我5看尋秦記......................我係認真ga....................
回復

回復第 8 帖由 聽•雨•軒boss 所發的帖子

記得多啦A夢-日本的誕生說過,在於x朝5000人的軍隊在過xxx(地方)一時之間消失左,咁可能係入左

亞空間隧道(xx空間),但唔記得咁多,如果想知,就看多啦A夢啦:01:
回復

回復第 9 帖由 極神 所發的帖子

有講講過咩??
我c漫畫
係極快地c
=w=v
回復