查看: 640|回復: 9

[問題] 我想問點樣將粒珠放入裝備到?

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我想問點樣將粒珠放入裝備到?:22:
雙點粒珠就得,但係粒珠會隨機裝入邊件eq,所以要屈珠
回復

原帖由 馬克貝斯 於 2006-11-24 05:38 PM 發表
雙點粒珠就得,但係粒珠會隨機裝入邊件eq,所以要屈珠

你屈珠前其他唔想入珠既位要裝上特別裝備。咁先會有高成功機會入岩粒珠去想要個位置既。另外"盾"是無得入珠的。:01:
回復

原帖由 玉樹臨風 於 2006-11-25 11:52 AM 發表

你屈珠前其他唔想入珠既位要裝上特別裝備。咁先會有高成功機會入岩粒珠去想要個位置既。另外"盾"是無得入珠的。:01:

你ge意思係冇得屈定入唔到先?
屈係可以的,叫武憎系果d人幫你,因為武憎職用武就唔比用盾,用盾就唔比用武
回復

我想問咩係冕珠呀????:10: :10:
回復

回復第 4 帖由 馬克貝斯 所發的帖子

盾就算武僧都屈唔到入去既。其他位講得屈珠梗係有得屈啦。但你屈珠唔係其他位置用特別裝備,粒珠咪會亂咁落去d唔等駛既位置啦。如果想屈武器任何職業都100%成功。其他位置就要武僧先可以100%成功。特別裝備既意思是一些入唔到珠既裝備:
頭:  雀頭。
左上:林沖項鍊,天立星項鍊,天巧星項鍊等等
武器:龍棍
左下:天哭星手環,天英星手環等等
鞋:    武鞋,柴進鞋,龍紋鞋等
右下: 武松護符
盾位:可以唔放野的,放咩都無所謂反正個系統唔會幫你屈盾的。
右上: 蝶背

所以武器位任何職業都100%成功,其他位就要武僧先100%成功。
回復

原帖由 暗流 於 2006-11-25 01:34 PM 發表
我想問咩係冕珠呀????:10: :10:

屈珠係將一些宇首珠或者聖獸珠以連按2下既方法裝入裝備之中令裝備能力大增。
回復

咁如果你身上有其他eq(冇裝個d),會唔會放入去=0=?
回復

回復第 7 帖由 玉樹臨風 所發的帖子

哦,知道啦多謝哂:21:
回復

咁你其他裝放入倉到,唔放要入珠件入去係咪一定入到那件:02: 裝
回復