查看: 986|回復: 8

[問題] 話說有D問題

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我第一次架設個SER 好成功開左...但完全唔明點樣改/加野入去
電腦白痴一名  開SER純粹比自己試下..
有冇人可以教下我點樣加野/改野...完全唔明-.-
施主,請爬貼吧~

新手整合帖(把各帖子整合了,新手可以進來學學)
https://bbs.tennyy.com/thread-40051-1-1.html
回復

kiwijuice 發表於 2013-12-6 13:27
施主,請爬貼吧~

新手整合帖(把各帖子整合了,新手可以進來學學)

我就係睇左都唔明-0- 電腦大白痴  唔識改-.-
回復

無力挽回 發表於 2013-12-6 13:37
我就係睇左都唔明-0- 電腦大白痴  唔識改-.-

恩.....你先告訴你要改什麼,自然有人回答你了~

因為你這樣問範圍太大~
回復

我會改經驗倍數 回技和出技 和掉寶
別的都不會 呵呵 例如新增NPC呀 更改金錢呀 GM功能
太多了0.0
現在就只會更改經驗倍數和掉寶
回復

無力挽回 發表於 2013-12-6 13:48
我會改經驗倍數 回技和出技 和掉寶
別的都不會 呵呵 例如新增NPC呀 更改金錢呀 GM功能
太多了0.0

GM功能,據小弟所知是直接用 item1680.lua 來執行的。

_參考
加物品道具 108gamedb > playeritem     (imxiiaojii)

108gamedb > playeritem > 找自己的 ID號碼 再改
回復

kiwijuice 發表於 2013-12-6 14:06
GM功能,據小弟所知是直接用 item1680.lua 來執行的。

_參考

點樣搵GM ID 同埋點改-0-
回復

無力挽回 發表於 2013-12-6 16:22
點樣搵GM ID 同埋點改-0-

我忘了..lolx
或者是 直接用 GM卷軸 - item1680.lua

去網址列輸入 http://localhost/phpmyadmin, 使用者名稱: root, 密碼: (之前自定密碼) -
參考 Tennyy 大大的post
https://bbs.tennyy.com/thread-38149-1-1.html

然後加物品道具 108gamedb > playeritem     感謝 imxiiaojii 提供
在 playeritem 找 DBID
再加 item1680.lua (GM 卷軸) 就可以了..

回復

kiwijuice 發表於 2013-12-6 16:46
我忘了..lolx
或者是 直接用 GM卷軸 - item1680.lua

可以有圖解嗎....哈哈抱歉...真的不會
有圖片我可能會明白
回復