查看: 1336|回復: 8

[閒聊] 無聊一上

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
呢排真係好鬼忙, 都唔得閑上黎吹水, 做埋30/9, 就要結束做左8年既舊公司, 2/10 即係轉去新公司, 仲要係完全唔同範疇既野, 真係好擔心.

有人會問我? 做左咁耐點解走, 過左新公司乜都要由頭做過, 好似新仔咁, 福利已經少左.

我可以答, 就係做左8年, 人工都冇乜點加, 做到好氣餒, 仲要對住D唔鍾意既人, 雖然話新公司果面都唔知點, 可能都差唔多, 不過真係唔做唔知, 起碼試過.

希望可以一切安好, 平安過渡.

祝你遇到D好同事,好耐無上,經常上黎望一望,無人係到就走左
回復

Indeed , I hate the sign-in system for a long time !!! It is really time-consuming, annoying and troublesome!! It will lower my willingness to access to this forum. Even I knew your reason for keeping that system, I dont think it is effective >_<!
btw.. good luck
回復

angelliu 發表於 2013-10-1 20:03
Indeed , I hate the sign-in system for a long time !!! It is really time-consuming, annoying and tro ...

一睇仲以為係廣告添....  而家都懶得攪, 人去樓空, 睇下遲D有乜發展.
回復

家園D相,同好耐之前用論壇上傳功能UPLOAD既相都冇哂~T_T"" SAD
回復

angelliu 發表於 2013-10-1 23:58
家園D相,同好耐之前用論壇上傳功能UPLOAD既相都冇哂~T_T"" SAD

好似得好少炸, 你睇下係咪呢D.

https://bbs.tennyy.com/home.php?mod=space&do=album
回復

轉下環境,係好事,我之前番工都好多同事係咁,雖然世上沒有理想的工作,但亦有更好的工作,唔好成日轉就係,嘗試過,得不到,放下,尋找,再接再厲,人生就係咁
回復

而家工作順利嗎?
回復

夫子 發表於 2013-11-4 03:22
而家工作順利嗎?

忙到嘔.... 總之做唔慣, 亦都唔係幾開心, 睇黎又要再搵過.....
回復