查看: 741|回復: 7

[問題] 宣戰一問

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
官網話lv 50先至可以宣戰,但係好似 lv 20就可以申請生死狀啦,點解會咁,如果有人向我宣戰,冇答番佢,會唔會自變紅架?我試過lv 20俾人 arc 我申請生死狀,跟住我俾佢打死左,佢話自己係lv 20,當時仲arc 我話唔會打死我,仲話俾我任打,點知變紅後我打俾佢狂打,死左啦,好慘
20lv 可以開紅但係不過唔可以宣戰 (你50lv同人地都係50lv 同是但1個人有生死狀係身上先得?
如果你俾你宣戰你又唔答 5分鐘後就會自動答係 就開紅
果個人叫你自動去簽生死狀唔係宣你戰
果個人係玩你同想殺你先同你講話唔會殺你
下次小心d:13:
回復

回復第 2 帖由 Tony麟仔 所發的帖子

而家我知死啦……如果照你咁講,咁我就算唔帶生死狀,只要人地認得我係lv50或以上o既話,咁我都會好危險啦,掛英咪好危o羅?(好在而家我未到……)
回復

開得紅就預人殺你架啦,個遊戲系統係咁既, 無法啦。你有能力咪可以殺返對方啦。

只要d玩家認為你掛緊英,基本上佢地認唔認得你夠50lv未都會向你宣戰,只不過係未夠50lv既情況係宣不到戰咁解,好多時d人就會引d高lv怪睇下殺唔殺到你同你隻英雄。所以盡量唔好掛英啦。

回復

但係我又唔想太多時間部住部機,始終遊戲即係遊戲,唔可以當食飯,我仲要返工反學做功課……唉
回復

有招可以唔使俾人宣
你係採野可d場入面宣唔到.
同埋開商店or【離開中】
不過你開商店or【離開中】
隻英唔打..:11:
我估雲起可能唔想人掛英..
回復

:10:  好像我禁  成日  開紅...俾d朋友拿黎做戰把...成日拿我黎測試魔攻..
不個玉樹講得對 你開得紅/黃/紫 你就要準備俾人殺  
不個好像我禁  夠打返佢 咪可以 去  打返人囉 在唔係追殺都得:07:
回復

原帖由 calbee2006 於 2006/10/26 07:02 PM 發表
有招可以唔使俾人宣
你係採野可d場入面宣唔到.
同埋開商店or【離開中】
不過你開商店or【離開中】
隻英唔打..:11:
我估雲起可能唔想人掛英..

咁當然啦,有英萬事足o既話,物品商店會冇生意
回復