查看: 3725|回復: 27

[原創] DX1.5既問題

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

1.點轉用戶名??
2.點備份檔案,,佢又要d file..??????
3.邊到有big5碼既無心寵物插件????????
回復 1 # 乂剎卍仔乂 的帖子

1. UCENTER 入面轉

2. 備份係後台資料庫果度.

3. 應該冇得DOWNLOAD, 係我自己轉.
回復

唉,,我轉左名=冇用..唔知點解
同埋我想上載附件又唔知點解只可以上載圖既副檔名
之後backup,,我backup佢又叫我唔知張d咩file copy到第到,,之後又係唔得
tenny,,我有一個大膽既請求,,可唔可以比一陣既管理員我做入後台睇下d野係點整...保證唔會亂搞野,,因為最起碼都有開過幾個壇既經驗
如果唔得既當我冇講過。
小弟論壇: http://freediscuss.my3gb.com/forum.php
回復

回復 3 # 乂剎卍仔乂 的帖子

你用呢D免費空間一定差D, 仲要係外國, 又唔知佢用咩CONTROL PANEL.

至於比個ADMIN ACCOUNT就唔係咁方便啦, 唔識再問啦.
回復

Tenny 發表於 2011-1-26 03:38 PM
回復 3 # 乂剎卍仔乂 的帖子

你用呢D免費空間一定差D, 仲要係外國, 又唔知佢用咩CONTROL PANEL.

我e家有上傳圖片既問題
寵物中心既問題
首頁4格
附件無法上傳,,禁個附件又只可以上傳圖片既副檔名,,

本帖子中包含更多資源

x
回復

回復 5 # 乂剎卍仔乂 的帖子

1. uc_server/data/tmp/檢查這個目錄是否不可以寫。

另外修改uc_server中的 ./control/user.php
找到
  1. $filetype = $imgtype[$type];
複製代碼
在其下添加
  1. if(!$filetype) $filetype = '.jpg';
複製代碼
2.

本帖子中包含更多資源

x
回復

1. uc_server/data/tmp/檢查這個目錄是否不可以寫。

e句我唔明=.=
回復

回復 7 # 乂剎卍仔乂 的帖子

本帖子中包含更多資源

x
回復

都係唔得=.=

本帖子中包含更多資源

x
回復