查看: 1599|回復: 23

[原創] 蕭楊外傳--禍不單行

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
10月5日
1切要從我炒左數學測驗講起......得55分..>_<
無名秀才話我落第書生......我火冒三丈>_<....他仲嬉皮笑臉...
話左比呀媽知....佢鬧我..叫我快d溫書.
因為雙10節測幾何....
......
......
溫左兩日,成個腦都係3角形...
10月9日,seen dictation.
原來我掛得溫數,5記得溫英文,到測驗前1秒先知道今日有測驗...
測完之後...我攬住夢遙,欲哭無淚.
我從3樓望落樓下,又望住夢遙,我唔想佢甘早就守寡.
跟住堂周會,我行c走肉甘行去禮堂,再望落樓下,d人好似蚁甘細..
我想,應該跌落去無甘痛.....
但想起3人,武神&希望國度d fd,我閉上眼,5望落去,徑自走入禮堂.
放學之後,我打電話比呀媽,如果佢鬧我,我就一死以謝天下.
但佢無鬧我,安慰左我幾句,收左線.
當晚,我又發左顛甘溫幾何,好夜先訓.
10月10日
遲左起身,以神行太保ge速度沖番學校.
番到課室,見到車路士&無名秀才拿住本國語功課簿.
原來我昨晚掛得溫數,無做國文.
我又即刻做,點知比老師見到.
佢話要即刻收功課,不得有誤.
就係甘,我又欠左功課.....
遲交都無用.........
下1堂,測幾何.
我即時進入勇猛狀態,1路勢如破竹^^
再下1堂,科學.
因為測完驗好開心,所以係度畫1本公仔簿(tenny知係咩黎)
結果...進入左無我狀態..
上左堂,5知;老師入左來,5知;佢行黎我度,我都係5知.
結果本簿比佢沒收左......
落堂之後,我比佢鬧左1輪,終於拿回本簿....
我以為厄運已經結束,點知好戲仍在後頭....
下午...................英文堂...............派seen dictation測驗卷...
我得....................................
..........................................
..........................................

..................................
18分.
不過,我5會再自尋短見,因為..................
呢個世界上有希望.
仲有默默支持我ge 3人.
-----------------------完------------------------

太感人了.

愛情既威力真係偉大, 不過如果3人唔要你都唔好做傻事wor.
回復

第1次見tenny 錦樣講野- -
回復

原帖由 Tenny 於 2006-10-10 19:29 發表
太感人了.

愛情既威力真係偉大, 不過如果3人唔要你都唔好做傻事wor.

你第1次甘講野= =
回復

唔好成日將個焦點放係我度.

我都係人, 我講既野同你地咪又係一樣, 唔係成日都大驚小怪.
回復

原帖由 Tenny 於 2006-10-10 19:54 發表

我都係人, 我講既野同你地咪又係一樣, 唔係成日都大驚小怪.

我以為你得個嚴肅一面:04:
回復

原帖由 Tenny 於 2006-10-10 06:54 PM 發表

因為tenny係網主又大過我地(有d人吾係:44: ),所以我地個認定佢係我地的boss:43:

係係網主成日扣人分(個果係我:10: 下下扣10分)所以我地只見到佢嚴的一面(我完全吾識佢,好像我同阿濃甘)
回復

原帖由 Tenny 於 2006-10-10 01:29 AM 發表
太感人了. 找到

d畫哪裡找的:18:
回復

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2006-10-10 12:26 AM 發表
10月5日
1切要從我炒左數學測驗講起......得55分..>_<
無名秀才話我落第書生......我火冒三丈>_<....他仲嬉皮笑臉...
話左比呀媽知....佢鬧我..叫我快d溫書.
因為雙10節測幾何....
......
.. ...

好過我好多啦:10:

我唔會溫書和做功課,上課之前10分鐘會溫和在學校抄功課,老師都視而不見的,=.=抄完交埋看埋後先罵人
回復

落弟書生:00: ,哇卡卡卡卡卡卡卡卡卡卡,不過我都唔好得去邊,幾何冇做好多條:10:
回復