查看: 3120|回復: 32

[閒聊]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我有2個同學,1個叫甲,一個叫乙。

甲買東西找錢時,如果係毫子,就叫不用找。這叫型嗎?還是怕麻煩嗎?我真不明白時下的年輕人怎樣想的。

這也算了,講起乙同學,我更加想打他,沒事時地拿5毫子出來,在我面前扔落地上,望住我說:「毫子真麻煩!」

老實說,我不覺得好型lo,買東西叫人不用找就等於在侮辱人,d人做份工,時薪二十幾元,而我的同學卻每日向父母拿錢,之後叫人唔使找。就算我經常被人說"孤寒",但我至少不會把父母的錢亂花。要花,就花自己找的錢。

來這裡呻一下 因為真係好火
就算我經常被人說"孤寒",但我至少不會把父母的錢亂花
呢句講得好
你d同學肯定唔知搵錢辛苦
回復

典型既[食米唔知米貴]唉~屋企家教唔好,無可奈何
回復

到佢地出黎做野就知
回復

haha我有d同學上堂果時用毫子掟人添-  -+
細個玩得掟彩虹多.(?)
我係街先到地下有錢都有汁-3-!
回復

angelliu 發表於 6-12-2009 10:32 AM

我個班到有e d活動@@
參加者之一~~~~~~~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
毫子用途一:食塵(軍火儲備 只限1毫/2毫)
毫子用途二:掟落人地件3到
毫子用途三:用系氣水機
回復

我果班都有人掟一兩毫 ..
不過都系f.3既事 .
回復

angelliu 發表於 2009-12-6 10:32 AM

我路不拾遺 拾左會拿番去警局(如果路過又記得的話)
回復

我路不拾遺 拾左會拿番去警局(如果路過又記得的話)
極神 發表於 6-12-2009 08:34 PM

如果唔記得會點@@
毫子比警局會唔會太........................
回復

如果唔記得會點@@
毫子比警局會唔會太........................
tung 發表於 2009-12-6 08:37 PM

硬幣我唔會拾 就算我不會浪費金錢亦不代表我會把毫子看得上眼+_+當然找錢的時候一定要,但好少數錢...怕麻煩...
回復