查看: 1122|回復: 13

[原創] 建議定期舉行跨Server PK大賽

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
唔識用投票, 打多小小字。Sorry

其實鍾意用宣戰宣人相信都係玩GAME玩到悶得過份,我想睇下大家是否同意將英雄排座改為跨SERVER既PK比賽。咁雲起仍然可以大類英雄續命丹同極忘懲,又會小左玩家好無聊地宣人殺英(原則上宣戰系統真係同強姦無分別,都係在別人不願意既情況下進行既)。
原帖由 玉樹臨風 於 2006-9-20 02:09 PM 發表
唔識用投票, 打多小小字。Sorry

其實鍾意用宣戰宣人相信都係玩GAME玩到悶得過份,我想睇下大家是否同意將英雄排座改為跨SERVER既PK比賽。咁雲起仍然可以大類英雄續命丹同極忘懲,又會小左玩家好無聊地宣人殺英 ...

認同 錦樣可以見識下唔同server 玩家既實力

但係有個問題 如果照你既建議

係咪1轉1至1轉99既一組

2轉1至到2轉99既一組?

定係大夫武器既一組 尚書武器一組- -?
回復

原帖由 KIT 於 2006-9-22 10:24 AM 發表

認同 錦樣可以見識下唔同server 玩家既實力

但係有個問題 如果照你既建議

係咪1轉1至1轉99既一組

定係大夫武器既一組 尚書武器一組- -?

最好係好似英雄排座咁, 這樣先公平:
1轉1至1轉99既一組

回復

晒氣啦﹗

同有冇排座和跨server PK跟本無關係

D人本性就是喜歡搞事, 見你有人係度都照搞您
何況見您無人掛緊英,必定宣戰啦(好彩就淨死人,唔好彩英到死)

PK這玩意只係俾D有錢狂開箱買勁裝的人和 LV 高的玩家娛樂之嘛﹗﹗﹗

只要水滸一日有宣戰這系統,一日都唔會平靜。

我認為唯一可解決的方法只有一個︰
就係每個主SERVER開多兩個次|
一個係冇得開紅宣戰的和平世界
一個係一入去就可任人殺

咁樣喜歡殺戮的人就入去pk server  p過夠,又唔使等人開紅、
唔喜歡p的朋友就可以一齊掛英升級

以上只是個人意見
回復

甘我死梗啦....
每1個武器等級1組好d架^_^
回復

跨到Server先算,gm好衰格嫁- -
回復

如果武器lv一組,d人冇同自己同lv武器咁點算
回復

有架...果時馬來有跨Server比賽,實力係:
LV50∼LV100一組
LV101∼LV150一組
LV151∼LV200一組
LV201以上一組
回復

5係應該一個eq一組如大夫一組c空一組
回復

回復第 9 帖由 鉛筆仔仔 所發的帖子

好似大馬跨server既做法咁都公平既,其實差50lv以內,pk起來分別唔會太大既。

大馬的分組法如下:
50等級至100等級 = 新手隊
1轉1等級至1轉50等級 = 初中隊
1轉51等級至1轉100等級 = 強大隊
2轉1等級至2轉50等級 = 至尊隊

哈哈, 我呢個麻煩客人又投訴左雲起點解唔快d搞呢類比賽。:07:

回復