查看: 1158|回復: 6

武僧禪師護法技點大攻略A_A

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
玩番水滸A_A終於唔再玩文人義士呢D熱門職
玩下武僧都幾好A_A仲要玩少人玩既金剛路線
不過你轉唔轉金剛都可以睇下既xD

先係武僧
短打3lv(跟技樹-   -)
八卦擊5lv(跟技樹-   -)
虎撲打5lv(跟技樹-   -)
猛虎擊max(爆技@@所以要max 上限9999 要點怪 會暈怪)
格鬥3lv(武僧件武器已經高攻 而且max左都係加幾百攻 對將來沒甚麼用途 而且仲有金剛經xD)
金剛經9lv(因為唔升格鬥 所以要升呢個 愈高lv狀態時間愈長 唔max係因為要保持修為係雙數)
冥想max(可max可唔max 一轉左你有魔王裝三件已經加1m mp上限xD 唔max就留點啦~)
禪理同殘象拳實用性不大 所以唔洗升

所需技點
max冥想的話
2+8+8+18+4+8+18=66 仲有14點升1轉技~

禪師啦到@@!
禪師特點:
單技單技單技 四招單技問你服未?
注意!禪師只有一招鐵沙掌係唔洗修為,希望果到係打錯架@@!
所以呢
鐵沙掌5lv(禪師四招單技中呢招冇乜用途 跟技樹啦~)
注意!!升到呢到都係得66+8=74修為 -6修為@@!
所以你可以升番3lv格鬥 或者升多3lv鐵沙掌囉="=(建議升格鬥)
之後夠80修為 可以升其他技了
我係呢到介紹既係pk既技點升法,睇埋落去就知
點穴max(可以定人@@!pk果時任你魚肉xD)
內透勁max(無視防禦,如果人地高防到打唔入既就只有呢招扣到人去 等回技果時點算?走佬啦!!!)
神通max(打pk既多數都係魔攻職 一個物攻職入去打一定要升下魔防對吧)
之後果兩招唔洗升,因為
爆氣只係增加爆擊率同埋用彈指神功之前一定要有既狀態,所以實用性不大
而彈指神功只係長距離攻擊,但用技時間超長-   -等到個人仔行到過泥殺左你你都未用到@@!)
最後用左既技點有80+18+18+18=134 有46點淨 升埋護法技吧!因為你不可能單修禪師-   -

護法
呢個係金剛升法  我諗冇人做明王會先做護法先-    -
猛龍打max(只係用1點技點就升到1lv@@)
咁就用左9點...咪住!!又話要保持修為係雙數既@@!睇埋落去先)
14-9=5
所以升3lv護身術先 用6點技點
之後就81修為,可以任升了
狂龍擊max(都係1技點1lv 所以都係用9點技點就max 修為變番雙數啦~)
護身術4lv->max(升爆咪多D防囉~唔升都得既)
誦經6lv(提升命中同迴避  前提係你本身要有一定既命中 如果得1命中用左=冇用xD)
淨番果兩招唔升都得
因為萬華鏡又係提升命中同迴避,但比誦經升得少D,所以不用升
而金剛不壞好似係防禦x1.5,但會減速,爆手好似好有用
但係一轉多數用用英爆
而且二轉有聖印加護(但會減攻),所以冇乜用
最後就用左81+9+12+10=112

將禪師134,加護法114,減番重疊左既未轉修為66
134+112-66=180@@!
升金剛技啦@@!

因為我未轉金剛
所以遲D先再講金剛啦xD

評分

參與人數 1威望 +30 收起 理由
saxon + 30 希望看見你下次的表現!

查看全部評分

thx!!雖然我唔係玩武僧都多謝你咁有心打呢篇野出黎!
回復

ok正呀 我想轉金鋼tim
回復

我也想試一試。O(∩_∩)O謝謝
回復

武伯僧真係冷門啦-_-
回復

謝謝分享。。。。
回復

謝謝,對我很有用因為我是玩禪師
回復