查看: 889|回復: 6

紅魔無我立足地•納尼掛牌出售

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
紅魔無我立足地•納尼掛牌出售
一旦瓦倫西亞轉會紅魔,來自里斯本競技的邊鋒納尼可能就要退位讓賢。(圖:法新社)

(英格蘭•倫敦)由於威根邊鋒瓦倫西亞可能加盟曼聯,紅魔現役邊鋒納尼(Nani)可能被送走,熱刺、維拉、紐卡索及意甲球會國際米蘭皆對納尼感興趣。
英國《太陽報》報導,儘管利物浦和皇馬有意爭奪,但曼聯依然是引進瓦倫西亞的熱門球隊,紅魔可能用2000萬鎊(約馬幣1億0779萬令吉)買下這位厄瓜多爾右邊鋒。
一旦瓦倫西亞轉會紅魔,來自里斯本競技的邊鋒納尼可能就要退位讓賢,因為曼聯將有過多的邊鋒。
托西奇非賣品
1月份加盟的塞爾維亞小將托西奇(Zoran Tosic)不可能被清洗,豪稱吉斯(Ryan Giggs)接班人的塞族國腳在剛結束的曼徹斯特高級杯為紅魔預備隊自由球致勝,已經開始證明自己的能力。
而且,邊路還有樸智星、弗萊徹甚至老將吉斯都能打。
納尼進步緩慢
相反,納尼高價加盟後進步緩慢,已經引起費格森的憂慮,傳聞如果能得到瓦倫西亞,弗格森(Alex Ferguson)就會考慮接受其他球會對納尼的合理報價。
儘管表現不佳,但納尼的青睞者不少,熱刺、紐卡索、維拉和國米都對只有22歲的葡萄牙邊鋒感興趣。
威根主帥布魯斯已明確表示,瓦倫西亞幾乎肯定離開,但目前轉會去哪還沒有定論。
= =nani 其實點睇都唔似岩踢曼聯 = = 獨食之外 起腳又好多時無咩睇頭 話就話入個幾球世界波
但我覺得係神來之筆 入幾個世界波其實不足以係大球會立足 = = 我覺得第一個條件係曼聯踢波係要團結 = =
佢地d戰術好多時都好著重合作 nani 呢類型 唔多岩係到踢 佢應該係踢皇馬 / ac米蘭  呢d球會 戰術簡單 又比較著重個人質素 ~
回復

我覺得佢過人比c朗仲好喎...起碼佢有腳法過人
c7果d係淨係速度..有時睇佢插花想丟爛部電視機= =
回復

2個都5實際  星仔個D就OK
回復

= = 主觀問題姐 不過nani佢d入球能力真係唔係好點 = = +上有時佢踢到無哂影 = = 直頭亡好似曼聯10個打11個 . . . .
回復

企係我立場   c朗入波係勁
但係我覺得1個翼鋒要做既野係落底出波...佢跟本已經唔係一個wing
回復

=.= 但c朗比起第一季踢曼聯果時無咁多過人主意 = = 但nani 就仲係幾獨食下wo  - 0 -
回復