查看: 1365|回復: 10

曼聯計劃續約四大新人王 邊後衛神射手暗藏其中

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
曼聯計劃續約四大新人王 邊後衛神射手暗藏其中
《曼徹斯特晚報》披露,曼聯將與四大新人——門將本-福斯特、邊後衛法比奧、射手馬切達和維爾貝克續約,確保弗格森的紅魔未來攻略順利實施……

網易體育5月4日報道

曼聯正准備給弗格森最新一批天才新秀續約,確保俱樂部未來的希望之星都能長期留隊。其中,英格蘭門將本-福斯特將是紅魔續約計劃的第一個受益者。巴西右後衛拉菲爾-達席爾瓦上周已經續約2年,合同期到2013年,而他只是弗格森要長期留住的年輕球員之一。接下來,除了福斯特,意大利射手馬切達、英格蘭前鋒維爾貝克和拉菲爾的哥哥法比奧都會得到新合同。

法比奧-達席爾瓦,後衛中的神射手

拉菲爾的新合同是對他本賽季突出表現的嘉許,而福斯特也將得到相同的待遇,這位被卡佩羅破格選入英格蘭隊的26歲門將已經壓倒庫茨扎克,成為範德薩的主力替補,下賽季,福斯特將會對荷蘭人構成更大的威脅。但福斯特的現有合同2010年夏天就會到期,因此曼聯打算首先與之談新合同。

曼聯也會用待遇大幅度提高的新合同挽留年輕射手馬切達和維爾貝克,兩人在3-2逆轉維拉的比賽最後階段組成了曼聯的鋒線。去年11月才年滿18歲的維爾貝克是曼徹斯特本地人,雖然大部分時間仍然是預備隊球員,但本賽季他的一線隊機會已經不少,並且打入了英超處子進球,因此預計今夏可以得到續約。

馬切達也會得到新合同,但還只有17歲的前拉齊奧射手在兩次替補上陣絕殺維拉和桑德蘭後,在足總杯和英超兩次首發表現卻沒有那麼出色,但仍然被視為有可能成為巨星級球員的希望之星。但馬切達的經紀人比亞表示續約可能要等18歲生日之後。

巴西左後衛法比奧加盟曼聯時,被認為實力超過弟弟拉菲爾。但本賽季他由於受傷病影響,參賽機會不多,只有兩場。但曼聯對他的評價仍然頗高,對埃弗頓的足總杯半決賽讓他首發,顯示了弗格森對他的信任。據知情人士透露,法比奧之所以沒能與弟弟拉菲爾一樣續約,只是因為參賽場次沒有達到相應的要求。一旦法比奧的出場次數足夠,就會獲得新合同。

已經與17歲的女友芭芭拉結婚的前巴西U17國家隊隊長,U17世青賽最佳射手法比奧擁有強大的攻擊力,因此雖然他的位置是左後衛,但也能踢左中場甚至前鋒。“我的哥哥太過嚴肅了,”拉菲爾透露,“他總是擔心未來可能發生什麼,那些都是他不應該憂慮的問題,就像我就不會怕。”

“但在職業方面,他技術非常高超,他是個殺手。我的意思是他能進很多球,如果他靠近禁區,皮球落到他腳下,他就能進球。”
巴西twins真係值得期代  不過2個前鋒就真係要睇定d
回復

2# hoyin2121

馬XX進左2球波記講到佢好勁  如果我他朝一日係英超比賽中進到1球 就成名了
回復

一球成名  冇計

你發下夢好啦   港隊你都未夠班=-=
回復

= = 馬捷達我覺得佢唔錯的 但經驗太淺 +上佢至今都係出左3場 有一場佢做正選就無波入了 表演都只係不過不失
佢有機會係第2個 蘇斯克柴 @_@ 做後備殺手 XD
法比奧我就無咩點見佢出場 反而佢呀哥拉菲爾落場就真係唔錯 有速度 進攻意識都幾強
問題都係經驗淺 同埋 身體對抗性 (身位) 都幾弱
至於 維碧克 就真係無咩點見佢有表演 印象中有幾場正選上陣都只係入左1球 入球能力都要磨練一下
做唔做到新人王都幾值得商確
至於 賓科士打 佢係一個唔錯既龍門 絕對係英格蘭未來龍門之星 @_@ 佢係聯賽杯 小有咁正選上陣
表演絕對唔錯 但仲留係曼聯既話 發輝空間實在有限 = = 雖然我係曼聯既FANS
但賓科士打呢D龍門人才係英格蘭真係買小見小 = = 我寧願將佢賣走俾佢上陣多D比賽 吸收多D經驗

P.S. 不過雲達沙下季就唔踢 有機會可以改善到上陣機會 但係咪真係改善到就值得商確
          話哂曼聯2號門將 古斯錫 都有唔錯既表演 - - 實力有番咁上下 經驗又多過賓科士打 . . . .
回復

馬捷達過多排又唔甘心打後備架啦xd
foster仲係廿幾歲  唔走大把世界
古c鍚應該會走啦= =
回復

唔會啦 雲達沙下季話左唔踢 所以古斯錫留效既機會大增
馬捷達 我諗費sir 係用佢來代替 迪維斯既位置 一旦迪維斯一走 都唔洗拿手唔成世@_@
Ben Foster 說實話留效做二號龍門都大把世界吧 起碼出場機會大增 如果表演好 有機會搶埋1號來做@_@
回復

7# PHIDUS [/b

續多1年  法比奧好似先係大佬
回復

= = 係wo 岩岩上網check 先知 = = 但足球書話拉菲爾大d . . . .
回復

7# PHIDUS

費sir已經搵定人= =賓c馬果d  唔知係咪流料啦

btw...vds唔係打多年咩= =
回復