查看: 986|回復: 9

重要!老紐及護級對手對落3場FIXTURE

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
重要!老紐及護級對手對落3場FIXTURE
[按此打開] [隱藏]
NEWCASTLE
11/5 (MON) VS MIDDLESBROUGH (主場)(香港時間12/5星期二凌晨3點)
16/5 (SAT) VS FULHAM (主場)
24/5 (SUN) VS ASTON VILLA (作客)

MIDDLESBROUGH
11/5 (MON) VS NEWCASTLE (作客)
16/5 (SAT) VS ASTON VILLA (主場)
24/5 (SUN) VS WEST HAM (作客)

HULL
4/5 (MON) VS ASTON VILLA (作客) (呢場係天日打)
9/5 (SAT) VS STOKE (主場)
16/5 (SAT) VS BOLTON (作客)
24/5 (SUN) VS MAN UTD (主場)

SUNDERLAND
9/5 (SAT) VS BOLTON (作客)
18/5 (MON) VS PORTS (作客)
24/5 (SUN) VS CHELSEA (主場)

WBA
9/5 (SAT) VS WIGAN (主場)
17/5 (SUN) VS LIVERPOOL (主場)
24/5 (MON) VS BLACKBURN (作客)

榜末形勢

16 Sunderland 35 -17 35
17 Hull 34 -22 34

18 Newcastle 35 -19 31
19 Middlesbrough 35 -26 31
20 West Brom 35 -31 28

VILLA會對晒我地3隊護級隊
對護級形勢起左最關鍵的作用
今夜EVERTON贏波, 令本週榜尾形勢暫無任何改變(HULL未打)
同時, 亦令我地抱有希望
因為EVERTON今夜得3分, 已超前VILLA第5位的位置(EVERTON 56分, VILLA 55分)
VILLA為了SECURE歐協位置, 明晚大戰仗主場之利必盡力撲擊HULL
我地必須期望HULL明日輸波, 令本週榜尾形勢全部不變, 兼且不讓HULL帶甩(目前我地只輸HULL 3分ONLY)
此其一

再下一輪, 我地主場VS 米堡, 既係打比亦係護級
我地必須依靠自己, 先拿這3分
有了這3分, HULL若然在該週輸波, 我地就能以得失球差壓倒HULL, 暫時脫離危險期
這非常重要 (該週HULL會主場VS STOKE, STOKE只要拿3分即可上岸宣告護級成功, 拿1分則要看得失球差, 要靠對手鬥志)
此其二

萬一, 下週HULL同我地同樣贏波
咁我地同HULL既距離依然係3分, 但距離SUNDERLAND 1分
咁就要望SUNDERLAND在該週再輸一仗, 以免拋甩我地(該仗SUNDERLAND 作客VS BOLTON)
同樣, BOLTON只要拿3分即可上岸宣告護級成功, 拿1分就要看得失球差, 這也要看對手鬥志, 不要比SUNDERLAND拋甩
此其三

尾二一仗
我地主場VS FULHAM
FULHAM本季表現非常好(以咁既班費同人腳)
但到時佢地已係「上不能爭歐協席位, 下不必怕降班」
我地唯有博對手出多D後生仔TRAIN下, 放軟手腳...(無計, 只能做契弟)
以及自己生性..........
STOKE幾時上左去架= =仲以為佢榜尾
回復

2# hoyin2121

佢主場太勁  成日搶到分 1分1分柑搶就脫離左
回復

紐記幾場真係最易打  希望佢醒醒定定~ ~   
2隊東北部球隊都唔好降班呀> <
回復

4# hoyin2121

紐記真係好難先進到球 要WIN一定要有波進
回復

= =owen d態番黎就冇問題
回復

6# hoyin2121

中場真係5知點出 畢特,路難,古廢列,謝列美,BARTON(停賽) 全部都5係創造型球員
回復

路蘭OK架  係BOLTON打得唔錯  其他都係工兵/欄"節"型
如果佢地隊有個靈魂就好
回復

8# hoyin2121

有個謝拉特就好
回復

佢12號會同米堡踢 = = 呢場真係好似係生死戰 = = 輸左就降班 羸左就 繼續護級
回復