樓主: jl00890

[問題] help:金宗升白金宗一問

轉白金不能用替身或胎盤 鐵蛋
召喚要轉升的黃金英雄 在物品欄點白金傳說石
失敗的話  英雄不會消失
回復

升白金英係吾可以用英替果d..
只要禁佢2野就會轉..
不過如果失敗左..佢吾伯會冇左..
正係會冇左粒石..
回復

升白金石,都係睇你彩數,一係得,一係咩都無變
回復

人家問的是黃金升白金啦...只要點白金石就行了, 失敗了黃金英雄不會boom
目前我知道的大多是平均要用3顆白金石成功
回復

原來升白金 唔洗用替身同胎盤隻英又唔會無左 咁我都試下先
回復

多謝各位幫忙! 請問ckthebest,是否要開了英,然後double click那塊白金石即可,是否一塊金石便夠唔該!
回復

u must try.... several times... 2 to 3 times ba.... dun need hero substitutes =D
回復

最好用膠囊
回復

18# chowfuki

請不要浪費!!!那是多餘的!!!
回復

18# chowfuki

請不要浪費!!!那是多餘的!!!
yeastyip 發表於 2009-6-6 04:00 PM

點解浪費+多餘?
你去睇睇>>>> http://sf.runup.com.hk/sf2/system012.php
LEVEL 1 元氣消耗 1 ~ 4 100% (1.0)
LEVEL 2 元氣消耗 5 ∼ 7 70% (0.7)
LEVEL 3 元氣消耗 8 ∼ 10 40% (0.4)
戴宗係10元英
轉生得40%
用膠囊+到60%
大d機會唔好咩?
凡事想清楚先講野
回復