查看: 1055|回復: 1

[其他] 新手教學----買寵與升lv

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

我想打e張帖好耐,不過因為有好多事左住所以打唔到。(可能好多錯別字)
首先個個論壇的寵物中心都係要買左寵物先(廢話)
買左之後就搵下睇下搵唔搵到師父先,最好搵到(可以搵佢送野)

升lv的時候如果搵到好師父就可以問佢要經卡

就算搵唔到都唔洗怕wo,可以自己租裝,價錢好平,由幾十到幾萬不等
租裝個網-----> https://bbs.tennyy.com/pet.php?index=market&action=showhire
租完之後就係學技-----> https://bbs.tennyy.com/pet.php?index=magic

唔學技都得,因為一租左裝之後用普攻都可以打死d怪
因為轉左新版,所以打怪都比以用快捷鍵

ps.快捷鍵即係搵個mouse指住攻擊果個公仔,咁就會彈左個英文出黎。

仲有就係e隻寵物中心有天譴之戒 ,少數人有

當然啦,我地e d唔用外掛的就要諗下用咩方法打怪,
好多地方有教的就係壓鍵,咁咩係壓鍵呢?
壓鍵即係搵d少少重的野壓住個攻擊鍵!

最後,當然是找一個志同道合的朋友一起升會比較快

評分

參與人數 1威望 +20 收起 理由
Tenny + 20 獎勵原因:支持新人熱心發表。

查看全部評分

找快捷鍵方法
用mouse頭指住
之後就會看見快捷鍵(9成係 J / K / L )

壓鍵物品------從  無心論壇取得...因為要轉返繁體字,所以可能有d錯別字 
物品不分高低
1瑞士軍刀
2一疊硬幣
3杯蓋
4指甲刀
5大粒電池
6 石頭球
7法砝
8玩具
9寵物小精靈公仔
回復