查看: 4089|回復: 53

[原創] 手殘級別的畫 ( 新增超詳細流程 )

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

design : 黑澤瀧
繪畫 : 黑澤凜 ( 姐系蕭楊喇 同一樣野 )
歷時 : 9 days since Jan 20

草圖 沒啥好描述的@@

勾線~~~原子筆粗線+shading=0=有D似PS D雀好似幾好味甘=V="

雪走天狼&凜 ( 果兩把兵器 ) hair details

勾完線就上色喇~~~因為D草紙...吾系....系厚紙好難上色   所以我用磨刀既力度  and調左兩次光  先有呢個skin color
眼就都系...甘啦....素描方法...

頭髮~~~~今次光位無用淡化  直接用同系列既淺色  先show到D髮色
金眼=brown+orange+yellow

左下角字體+後面樹葉~~~yakyo件衫太難上色喇  所以最後都系用原子筆素描=.=

令起秀麗筆~~~深呼吸~~~好順利甘勾左D字體
個地下如果齋用橙色  會好似坐系隻橙上面  SO我上左層粉紅色底  先加橙色

地下再加料~~~~

俺很有誠意地將每片樹葉勾線+上色.....樹葉=朱紅+大紅+黑
試左D天色  黃+藍  好似OK甘

終於勾曬線!!!慢慢磨樹葉喇.....

驚污染   都系畫左天色先XD"

太多樹葉喇   最後我手腳並用....應該系兩隻手一齊用=.=屈速度
幫D乳鴿(其實系麻雀)上埋色就搞掂

=========FINAL   調光後=========

評分

參與人數 1威望 +20 收起 理由
Tenny + 20 您的發言非常精彩,請再接再勵。

查看全部評分

又幾好wo,睇黎我都冇機會架啦(畫得咁好)
回復

=.=甘快比人回左   仲打算刪貼
回復

TENNY都加左分,del唔到架啦
回復

幾靚喎
回復

終於屈番D流程=   ="
回復

最後個張好good上左色好睇好多
回復

好令,你讀藝術架- -?