查看: 1774|回復: 7

[求救] 問一問tenny...直排問題

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

我打算升上7.0....同時也想對直排做出修改

首先....我用風格2的
請問如何改每一個分區的闊度?
例↓
┌───────┐
│   gid圖      │
│──────   │
│ 版塊         │
│                │
└───────┘
變成↓
┌───────────┐
│   gid圖               │
│─────────── │
│ 版塊                 │
│ 版塊                 │
│ 版塊                   │
│                          │
└───────────┘
=================
要tengho話要改width=154
同時要在
<table cellSpacing="0" cellPadding="0" width="700" align="center" border="0">
跟返對比
=================
即是怎改闊度是150(因為我的直排圖是150闊的.....)
例子.....

因為貴站不可上傳html...加上html的字數多於1萬字所以就上傳其他網上
forumlist_straightdisplay.html
http://ser1.share.ysk.cc/index.p ... oad&code=443895
1# +_.偉仔

1. <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100 border=0
複製代碼
改做
  1. <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=167 border=0
複製代碼
得唔得呀?
回復

得左lu.........原來要先用番150闊既圖片....再改width=150
先得....
如果唔係佢唔會同圖既闊度一樣
回復

3# +_.偉仔

圖片緊係要大d啦,佢又唔識自動變大。
回復

你覺唔覺得 有左uc 搬壇好煩= =
唔知點解d config.inc.php 最下會加左d uc資料
回復

5# +_.偉仔

你要裝7.0就一定要咁。

就算你backup同以前都冇分別架。(假設你唔裝uchome)
回復

我而+ 未升上7.0
我仲係6.1+uc+uch

uc個到backup..好似back埋uch data

我都係去到第2個空間重新裝過6.1+uc+uch
再回番d data...先將uc+uch升上1.5...最後先升7.0...好似好煩= =
回復

7# +_.偉仔

如果有 DirectAdmin,最好用返本身既backup功能。

如果冇,都建議入 Phpmyadmin 度backup。
回復