查看: 2435|回復: 29

[轉貼] 靚仔勿看-3-"

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
警告:這一系列文章係探討運用催眠學黎得到女生,覺得黑暗以及接受吾到者請馬上離開.
8月25日<<暢遊紅塵(壹)>>
2008年8月27日, 下午 11:37:04
今日,終於決定推出呢一系列網誌。

其實我已經打算推出呢系列網誌好耐。

但係礙於婷婷的問題未完全解決,所以一直冇寫。

尋日,我寫左一篇<<婷婷,對不起>>的日誌,

正式公開向呢位善良女生道歉,以作為我們的結束。

佢永遠係我最鐘意的女仔,無一個女仔可以取代。

至於點解佢對我影響咁大,日後有機會交待。

呢道先自我介紹一下,我筆名清風莫問,

醉心於文學與中醫學。

好啦,入返正題,咩係暢遊紅塵呢?

就係教你地係紅塵裏面逍遙自在。

--------------------------------

一直以黎,我都係一個渴望戀愛的男仔,

由吾識溝女到能夠吸引女生,可謂經歷過一段好漫長的路,

呢條路有過好多挫折、好多痛苦。

「催霜雖多意越厲,直與天地堪春回。」

面對過去的失敗、痛苦,今日我能夠用一個自信的笑容置之。

如果今日有一個女生企係我面前,

佢冇可能拿到我的心,然而我隨時拿到佢的心。

今日,我反觀返身邊好多不懂戀愛的男仔,

行我當年的路,佢地一次一次感情失敗,

一次一次痛苦,睇住佢地我好感慨,

好想幫佢地,所以我決定寫「暢遊紅塵」呢一系列文章。

--------------------------------

今日就由最基本講起,有男仔認為,

要得到一個女仔最重要的係有金錢、有車、有樣貌。

顯然提出呢些說話的男仔很膚淺。

有金錢、有車、有樣貌意味住你永遠都諗住討好女仔,

咁意味住你只能夠做侍奉女生果個。

呢個時代個個都話要追女仔,

我同我的朋友講,我吾會追女仔,

我只會吸引女仔。

點解要追,根本男仔都吾明追的定義係咩。

果女仔跑左啦,所以你先追,

你係被動,佢係主動,你永遠要跟住佢走。

所以男仔成日以為追女仔,男仔做主動好著數,

其實說穿了,某程度上根本就係被動果個,

你將自己身價一貶,成為被選擇者而已。

所以我同男仔講,女仔吾可以追,只可以吸引。

吸引個女仔,你吾洗追,佢又吾洗跑,而且吾洗貶低自己身價。

係咪好過追女仔好多?

跟住有男仔會問,我又無錢、又冇樣、又冇車、乜都冇,

點吸引女生呀?

呢個問題問得好好,然而我亦到有一個問題想問:

「究竟你想個女仔鐘意你架車、你個外表、你的錢定係鐘意你?」

通常男仔都會答,呢個社會已經冇真愛,

然而亦可以證明佢地程度好低。

真愛絕對有,不過未必係你愛佢,而係佢愛你。

由呢一刻開始,只要你信我,我教你地偷心。

諸葛亮用兵有言:「攻城為下,攻心為上;城戰為下,心戰為上。」

要一個女仔鐘意你,關鍵在於你係咪真正得到佢的心。

我同朋友說,我吾洗要女生的身體,我只會要女生的心。

當你拿到佢的心,還用愁得到到她的人嗎?

咁點樣拿到女仔的心?

解答呢個問題之前,

我會問你,女仔點先叫鐘意一個人?

我地都以為女仔鐘意靚仔、鐘意有錢、有車、高大......

但係我以話比你知,呢些都係門面野。

男仔一見靚女會失控,於是我地都以為女仔會好似點仔咁。

然而女仔的生理結構和男仔不同,男仔係視覺動物,

女仔係感覺動物。

女仔最著重的係感覺,有感覺乜都得,

冇感覺乜都吾得。

知到左呢個問題後,我地就要講核心--「偷心」。

點偷心?控制感覺。

我地有一條公式,叫「想法轉化為感覺」。

女仔的生理結構,係先有想法,再有感覺的。

例如:女仔睇到一套悲劇片會喊,分析下點解喊?

明明係部電視機,一個黑色的盒,

對於個黑色的盒喊,真係好謊謬。

關鍵就係呢道,播緊悲劇片。

佢想起左悲傷啦,所以佢有感覺啦,所以佢喊啦。

由此看出,我地就要係現實中令佢產生對你的感覺,

最基本條件就係要佢想起你。

今日講住咁多,提你地一句:

「沒有吸引不到的女生,祇有不懂女生的男生。」

清風莫問 戊子年七月廿五
8月26日<<暢遊紅塵(貳)>>
2008年8月31日, 上午 12:01:13
好啦,我地今日繼續暢遊紅塵。

尋日大致上解釋了女生都吾可以追,

這裡補充一句說話:「如果你追一個女生,

你就係迫使佢看不到你的優點。」

點解會咁?因為你追緊佢嗎,佢知到你已經係佢的,

佢洗乜留意你有乜優點,佢只會拿你同其他男生比較,

人地話:「吾怕吾識貨,最怕貨比貨。」

一同人比較,你的身價就會開始變低。

所以我一再強調:「女生千其吾好追。」

我咁耐祇係追過一個女仔,就係婷婷,

因為我果陣仲有半年畢業,我冇得選擇。

尋日引入左一個好重要的問題,

就係想「想法轉化為感覺」。

呢個方法吾係我創,係台灣一個吸引女生大師創立的。

「想法轉化為感覺」的性質大致上解釋過,

今日探討下佢的操作方法。

話在前面,如果想吸引女生,

一定要記住女生的兩種心理。

一是「女生最憧憬不曾擁有得東西」。

二是「愛恨交纏的感覺最強烈」。

因為呢個係我用係「想法領導感覺」中的核心原則。

「想法領導感覺」就係要個女仔想起你,

從而等佢的想法欺騙自己的感覺,令到自己以為對你有感覺,

甚至喜歡你。

女生是相信感覺的動物,她們相信感覺的程度,

遠超過她們的理性思維。

但係點先可以令佢成日想起你呢?

首先就用第一句話:「女生最憧憬不曾擁有得東西」。

有些男生成日都好努力咁追一個女生,對一個女生好,

但係佢根本就吾知道男生同女生的差別。

通常普通男生身邊都吾會有女生,

然而一般姿色的女生卻至少有三至五個男生追求,

而七至十分姿色的女生更加用不著提了。

就以我喜歡的婷婷為例,不用算我也能夠知道,

起碼有十多會男生明戀暗戀她。

男生是要在眾多女生中令女生喜歡她,

而女生是要在眾多男生中選出一個真心愛她的人。

這是男生和女生不同的宿命。

明白了這個基本道理,

你就會明白為甚麼「女生最憧憬不曾擁有得東西」。

因為自動獻身的男生太多啦,你這麼一個得不到的男生,

就是與別不同。

她會氣憤,為什麼你會得不到,

為什麼你不像其他男生,不去討好她、侍奉她。

甚至她想把你拿到手,

那麼她意識有了你,

便慢慢轉化為對你的感覺。

因此,這亦保持我最先提出的原則「不追」。

其實「不追」法則是由道家的「無為」思想轉變而成,

大謀略家姜子牙所採用的「願者上勾」亦不過如此。

二是「愛恨交纏的感覺最強烈」。

我們都以為,要一個女生喜歡你,

當然是要她愛上你,

其實這個男生極膚淺。

女生不相信愛,她們祇相信感覺。

甚麼感覺最強烈?

一是愛,二是恨。

若然她愛你,你祇得到她的心一半,

若然她愛你恨你,你得到她的心的全部。

因為愛恨交纏的感覺太強烈了,

根本不可能消去。

我就是對婷婷進行「想法轉化為感覺」操作時火候未夠,

無意識中同時對自己進行「想法轉化為感覺」操作,

結果由原本的我祇想她愛我,

變成我愛她多於她愛我。

意識太強烈了,我這一輩子未必能夠消去。

因此進行此操作務必謹慎小心。

那麼要怎麼才能令一個女生愛你恨你?

有很多方法,可以自由發掘。

例如追一個女生時又當一個花心的男子等等,

你們留意不到嗎?通常花心的男孩身邊的女生都是死心塌地的,

這是由於他們掌握到這種法則。

我較喜歡用「欲擒故縱,忽冷忽熱。」

對一個女生好,然而又不把她弄到手,

不去珍惜她,她自然會想搞清楚你是否喜歡她,

這是第一層「想法轉化為感覺」,

然而你不要被她搞清,那麼她開始生氣了,

她開始恨你了,那麼她愛恨交纏。

看到嗎?吸引女生實在不難,

祇是你們一直不懂方法而已。

下次看到別人拍拖不用羨慕,因為你也能夠做到。

還是提點一句,如果有女生看到我這篇文章,

千萬不要發怒,更不要恨我,

因為愛恨是會相互轉化的,

你恨我我便能夠得到你的心。

清風莫問 戊子年七月廿六
看来我是不知不觉在用这个所谓「想法轉化為感覺」的方法了
回復

甘麻煩架=  ="
追米追LO   自己追吾到就多多理論=0=

系人群中勝出先有優越感的說
回復

甘麻煩架=  ="
追米追LO   自己追吾到就多多理論=0=

系人群中勝出先有優越感的說
聽•雨•軒boss 發表於 2009-1-22 12:59 PM

juz for somebody who are not handsome and wanted to have a girlfriend=.=
回復

轉貼?
回復

係hk discuss睇過= =
無可否認人係鍾意d得不到既野-v-
算吧    ed野只能套用係膚淺既人度= =
回復

轉貼?
22782470 發表於 2009-1-22 04:08 PM
是也~~-口-
你睇左
回復

so long,所以完全無睇
回復

@@ .
溝女秘訣 .!
回復

理論就夠多,不過唔多夠實用
回復