查看: 1367|回復: 10

[原創] 12月24=0=成魔一周年紀念日

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
想當年,金戈鐵馬;
看今朝,死纏爛打!

2007年12月24 =0=俺正式告別人類既教育  黎到呢個可惡既地方

某館既一代中文之神就此消失於澳門!

釋義:

來源:紀念蕭楊上飛機,從人變魔的時刻(2007-12-24   16:00)

意義:發起留學生對母語的尊重,生為中國人,死為中國魂。
   從鬼者,師鬼,亦勝鬼。
   即使我地既英文講得幾流利,我地同鬼都有距離,種族問題,系無辦法同化。
   所以,點解唔將亞洲獨有既魅力,系世界舞臺上展出呢?

鬼話名稱:C.O.P. festival ( Chinese Only Policy )

其實呢條gap路真系唔系我揀的=0=

唉-0-因為我系某館做左好多壞事,同埋升左中三之後無心向學~~~~

仲要系中三終於遇到個我好錫俺既miss >V< 一樣既中文狂人

真系可惜到爆= =最衰俺老母系初二後期就叫我走,話咩入魔會勁D甘話……

之後俺就開始憎雞腸……@$@^%*&^……

所以,今日=3=為左紀念俺死左既中文腦細胞,同埋被英文程式惡意破壞既神經組織~

抵制!!
抵制!!!
再抵制!!!
成魔之路嗎?
回復

回覆 2F 22782470 的帖子

正是= =後悔了(哭)
回復

真係聰明一世,蠢鈍一時
回復

回覆 4F andyyeung0927 的帖子

你d英文好5好 .............
作d英文小說比我睇
回復

回覆 5F lamlokman 的帖子

做咩無啦啦燒埋我個疊先 英文好唔代表作得到小說啊(何況我英文係ce僅屬合格)
回復

回覆 6F andyyeung0927 的帖子

SO,打錯,我應該打  回覆 1F 聽•雨•軒boss 的帖子   
回復

原帖由 lamlokman 於 2008-12-24 01:44 PM 發表
你d英文好5好 .............
作d英文小說比我睇

好大口氣
你食左咩黎?
回復

回覆 3F 聽•雨•軒boss 的帖子

既已入魔道,埋怨抗拒也无帮助,一于把魔咒练好,成为魔中之神,到时鬼话连篇,让那些鬼见识见识黄皮肤的利害,印证你那句:從鬼者,師鬼,亦勝鬼!
回復

原帖由 slchai 於 2008-12-25 01:09 AM 發表
既已入魔道,埋怨抗拒也无帮助,一于把魔咒练好,成为魔中之神,到时鬼话连篇,让那些鬼见识见识黄皮肤的利害,印证你 ...

呢位兄台真有遠見!

回lamlokman: 太高難度=0=我閃
回復