查看: 1372|回復: 10

[影視娛樂] 唔知有無人知呢

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
XXXHolic同Tsubasa翼  二本漫畫係講同一個時間同一個人物的主身同分身的故事
我岩岩睇完Holic覺得好似睇過甘 搵返翼出黎睇先知到
二本漫畫我覺得好勁呀 講d故事唔同 但可以一同進行架喎 個畫家未一早諗定會一齊出?
仲有如果追開未要睇哂二套囉

回覆 1F 奸商 的帖子

這個我看第1集翼時就知道了=__=那個魔女的樣子一樣

不過我只看過XXXHolic的封面而已
回復

XXXHolic最後話有朋友係身邊好好...好似仲有好多野做
回復

翼係講小狼小櫻去搵羽毛 Holic係講郁子(次元魔女)開左間商店幫人實現原望
但全部原望都要代價  (翼的原望係Holic的代價:Holic的原望係翼的代價)<---會有少少甘樣

其實小狼7歲就去左郁子到實現左個不可以實現的原望,搞到出現左四月一日 (Holic主角)
係小狼分身 但個分身全部都係d不幸 仲有間接令到小櫻d記憶羽毛飛走
大約全整故事係甘 要睇哂二本漫畫先知 睇一本會搞到好唔明
回復

原帖由 極神 於 2008-12-22 02:34 PM 發表
這個我看第1集翼時就知道了=__=那個魔女的樣子一樣

不過我只看過XXXHolic的封面而已

開頭我而為同一個畫家畫咋 一樣唔出奇  百變小櫻 翼都係差唔多咋
所以Holic同翼 都一樣  唔知會甘得意二本都有關系
回復

你咁講我好似睇過啦,翼入面都好似有話代價唔可能再得到,冇左的記憶冇得再得到返...
不過翼d羽毛的力量超強,有1條都可以玩哂= =
回復

原帖由 奸商 於 2008-12-22 04:26 PM 發表

開頭我而為同一個畫家畫咋 一樣唔出奇  百變小櫻 翼都係差唔多咋
所以Holic同翼 都一樣  唔知會甘得意二本都有關系

=.=你不知道xxx同百變小櫻都有關係咩,所以正確來說是三本都有關係,而且聽人說翼的ova版有百變小櫻本人出現...應該是假的,我冇看過
回復

原帖由 奸商 於 2008-12-22 07:50 AM 發表
XXXHolic同Tsubasa翼  二本漫畫係講同一個時間同一個人物的主身同分身的故事
我岩岩睇完Holic覺得好似睇過甘 搵返翼出黎睇先知到
二本漫畫我覺得好勁呀 講d故事唔同 但可以一同進行架喎 個畫家未一早諗定會一齊出? ...

兩本野有關系嫁
回復

真係好少慢畫會甘囉 我都係第一次睇 覺得好出奇
佢又唔可以算外傳  佢二本講d野係同步架 真係好勁畫個果人 諗到甘長遠
回復

原帖由 極神 於 2008-12-22 09:27 PM 發表

=.=你不知道xxx同百變小櫻都有關係咩,所以正確來說是三本都有關係,而且聽人說翼的ova版有百變小櫻本人出現...應該是假的,我冇看過

/.\四月一日同小狼個血統係古羅卡創辦人囉我知  係翼到講 小狼呀媽個名叫小櫻 呀爸係小狼 佢接收左佢呀爸個名
仲有一樣係 郁子係用星之魔法陣架(小櫻自創既魔法)
=.=講講下 都好鬼亂三本漫畫  好似亂輪甘又好深澳

回復