樓主: angelliu

[轉貼] 22782470的性格介紹.v."

回覆 20F angelliu 的帖子

放血=.=人體內有一種細胞會令血自動"型"固,好難死wor

搞到好像討論  "什麼的自殺方法是最好的"
回復

原帖由 極神 於 2008-12-22 10:01 PM 發表

叫血小版
回復

原帖由 極神 於 2008-12-22 10:01 PM 發表

yahoo搵的
放血不會傷及神經 : 血是transport oxygen 既medium,
放血令到血既量跌左, the rate of producing blood is smaller than the rate of releasing blood, SO less oxygen transport to the organs, 人便處於休克, 直到冇氧提供到brain. 最後死左

血小板的凝血機理
當人體受傷流血時,血小板就迅速向血管破裂處大量聚集。它們首先釋放腎上腺素、5-羥色胺等具有收縮血管作用的物質,使受損血管不同程度地緊閉,減少血流量。然後血小板一旦與非血管內膜表面接觸,便會迅速擴展,顆粒向中央集中,並伸出多個偽足,轉變成樹突型血小板,大部分顆粒隨即釋放,血小板之間融合,成為粘性變形血小板。粘性變形血小板在傷口大量堆積粘附形成血栓,堵住傷口,制止流血。如果傷口很大那還要與纖維蛋白一起封堵
放血=/=介手-.-
等佢封堵你都死左啦-.-{笑
回復

回覆 20F angelliu 的帖子

點解會令co2少d= ="
co2少左點解唔環保- -

所以 d人流血要禁住隻手= =

回復

原帖由 angelliu 於 2008-12-25 10:39 PM 發表

yahoo搵的
放血不會傷及神經 : 血是transport oxygen 既medium,
放血令到血既量跌左, the rate of producing blood is smaller than the rate of releasing blood, SO less oxygen transport to the organs, 人便 ...

好同意你最後果句
唔係點解要去H到連針?
回復

原帖由 22782470 於 2008-12-26 07:56 PM 發表

好同意你最後果句
唔係點解要去H到連針?

你要死你會去h到
回復

原帖由 angelliu 於 2008-12-26 09:48 PM 發表

你要死你會去h到

醫院=Hospital
回復

原帖由 22782470 於 2008-12-27 01:03 AM 發表

醫院=Hospital

我明ar 轉左校中文差左咁多ar
我話:你要死,你仲會去h到嗎?
即係你想死,你仲會唔會搵一個生存既機會
如果會咁仲叫唔叫係想死?
如果去h度,你仲死唔死得到
那~我既意思咪係咁囉
明未呢~~?
唔明可要問唷^^
子曰~~不恥下問^0^
回復

原帖由 angelliu 於 2008-12-25 10:39 PM 發表

yahoo搵的
放血令到血既量跌左, the rate of producing blood is smaller than the rate of releasing blood, SO less oxygen transport to the organs, 人便 ...

我喜歡安樂死=.=如果傷口咁大可能會有少少痛,而且好少人想介手死,因為介手通常都係為安撫絕望的心情
回復

原帖由 極神 於 2008-12-27 03:40 PM 發表

我喜歡安樂死=.=如果傷口咁大可能會有少少痛,而且好少人會介手死,通常都係介手為安撫絕望的心情

為何要重複重複又重複
都話放血不等於介手-.-
香港唔比安樂死
回復