查看: 8950|回復: 40

「遼軍陣營」心得!(新增死後唔洗再接任方法)

一般人就算50m防入去都無死
一定要合天/地卦石落裝備先夠擋
因為2隻boss會自己轉屬性~
so要合曬天同地ge石(本人全2 lv 4天4地)
裝備除左武器,其他都只可以合防禦(即係天象防禦/地象防禦)
另外除左屬性防禦,隻怪本身都有唔少攻擊力
以331以上的副本黎講即使合左8件屬性防禦石裝備,要擋2隻boss最少都要11m防
隻boss都ok高防...我25m攻都係吉10m左右,魔攻好似7m都係爆下限= =

有一點好重要!!暫時應該只有軍人擋到!
八極戰魂」對於各職的強化度:
「軍人系」- 重點強化屬性防禦,而屬性攻擊亦有適量強化,是作為擋手的最佳人選。
「武僧系」- 重點強化屬性防禦但較「提轄系」低,但屬性攻擊強化較高,是擋手的次選。
「俠客系」及「盜賊系」- 平均強化兩種屬性,再使用不同裝備特性充當不同崗位。
「道士系」- 重點強化屬性攻擊,以遠攻及不同的爆技作為整個小隊的主攻手,但沒有強化屬性防禦,所以必需加倍小心,以免被瞬間秒殺。
「文人系」- 沒有任何屬性強化,但擁有不同的輔助技能,是團隊裡面重要的一員,謹記要好好保護他哦!

試過1個隱士13m防(有1set屬性防禦裝備)入去擋到2下都係要死
我覺得如果1team人打最少要有2個mp手~~因為2隻boss會吸mp
如果擋手無mp...爆唔到~~佢會沖埋其他人到

好多人話死左出去要再接任先可以入番去...
其實唔洗~~只要擋手keep隊長~如果隊員死左~~唔好禁重生住
隊長先踢左佢~~再禁番重生
跟住先+番入隊
咁就唔洗再行黎行去接任!!

以下係打到ge物品

拎左隻寵後可以去番去滄州城,同(-81, -36)宋江學技
物品名稱
所需數目
習得技能數
遼軍旗幟
物品名稱
所需數目
習得技能數
遼軍密函
物品名稱
所需數目
習得技能數
遼軍兵符

物品名稱
所需數目
習得技能數
將軍玉佩

ps:佢唔一定會比d金毛戰狼ge特殊技能你(可能係垃圾技)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1威望 +20 收起 理由
Tenny + 20 獎勵原因:多謝分享任務心得。

查看全部評分

你合果隻係幾lv石?
回復

回覆 2樓 22782470 的帖子

全2 lv~~~~~
回復

咁天尊係邊邊到爆會唔會比人打架
回復

又係物攻職
道士系 都算有得+攻
文人系 就算加左=冇加
魔攻職又一次比人飛起

回復

原帖由 翔麟 於 2008-10-30 02:28 PM 發表
又係物攻職
道士系 都算有得+攻
文人系 就算加左=冇加
魔攻職又一次比人飛起

文人不加多d Mp 喇
回復

我物攻每下都扣3xm - 5xm
如果青龍左~~~扣到5xm - 8xm
回復

我想知你果個系咩蘋果-=-
回復

雖然唔係影到好好,但數值隱約係1161904
打得高過我的唔好 xyz 我 @@v

回復

幫幫忙。。。這樣可以打玩了,不需要再去接任務。還可以繼續打?
回復