查看: 765|回復: 5

[原創] 希望列傳第一回~蕭蕭公主初遇藍家四少~

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
今日係個風和日麗既日子,藍家四少正係屋企到......玩公仔!?
藍家四少:茶果仔,茶果仔,你愈泥愈得意la:43: (編:變態...)
叮噹...叮噹...
藍家四少:邊個,借錢免問!:30:
蕭蕭公主:救我ar!救我ar!:19:
藍家四少::42:
流月:蕭蕭~你係邊ar~:44:
(流月發現蕭蕭公主係藍家屋企)
流月:大膽狂徒!:21: 竟然係光天化日之下擄走公主!你可知罪!:21:
藍家四少:公主...:42:
蕭蕭公主:幫我趕走佢:12:
藍家四少:你係我邊個ar!點解要聽你支笛ar!:23:
蕭蕭公主:如果你唔幫我,我就係到自殺!:09:
(突然間,身邊有隻天使走出泥)
天使:救人一命勝做七級浮屠,你幫下佢la~:43:
(突然間,身邊有隻魔鬼走出泥)
魔鬼:理得佢la~佢又唔係會俾錢你!:30:
藍家四少:咁...一於咁la!
......5分鐘後~
蕭蕭公主:唔該你ar~係呢,你叫咩名ar~~:43:
藍家四少:我叫真龍.藍月,但係人地多數叫我藍家四少~:22:
蕭蕭公主:我叫古拉多.真靈.蕭楊,係希望國既公主,人稱蕭蕭公主就係我la~:43:
藍家四少:o...咁點解你會俾人追既:18:
蕭蕭公主:佢叫流月,係永恆國既王子,專登走泥向我求婚:06:
藍家四少:求婚...:funk: 哈哈哈!!!:25: 你咁既樣~:25:
蕭蕭公主:你講咩話!:11:
藍家四少:廣東話~:07:
蕭蕭公主:信唔信我捉你去坐監!:11:
藍家四少:冇!我打算話你靚,你誤會la~:00:
蕭蕭公主:唔知呢~:11:
(突然間...)
藍家四少:唔好出聲!!:16:
蕭蕭公主:咩野ar...:42:
???:有冇人ar?:32:
藍家四少:把聲咁熟既,唔通係!:04:

究竟屋外既人係邊個呢?下一回,藍家四少重遇四天王!
點解冇我分@@""又話我係守衛
回復

守衛哥,唔使緊張!下集實出:07:
回復

ok.............
回復

我要出提:03:.....
回復

點解我會救佢...
魔鬼廣也好有道理亞...
回復