查看: 4349|回復: 51

[轉貼] 列傳灌水天王的歷史

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我係列傳灌水天王藍月龍四少,相信希望國度冇幾多人唔識...
回想當年,之所以會認識希望,純碎係為佐水滸資料(宣傳一下,希望國度都即水滸資料,可以算最完整)
加入論壇都係為佐問D關於水滸即也...
因為當時好多人問關於+屬性,就對呢D貼發表全體論...
所以,我未係灌水天王之前,其實仲有個稱號叫《全體支持者》
後來,我開始灌水,2006年即希望論壇,基本上每日都有我留言,一日有百貼之多...
當時版主係小魚兒仔仔同巴士阿叔,由於我灌水過猛,而且多數貼都係灌水區(即吹水聊天室,以前叫灌水區)
於是發生《第一次全壇罵戰》,二版主三度封鎖我帳號,解完又封.期間有人為我報打不平,都有人幸災乐禍...
最後,幸好TENNY慧眼識英雄,知道我非池中物,放返我出來...
倆位版主後來慢慢接受我,加上當時版規漏洞多,所以我得到發貼排行第一名,更成為希望國度弟一位中級會員,高級會員...
半年之內,全論壇就只有我一位高級會員.
當時個俠客版版主,因為我多貼全體支持者,因而於我結怨...我被扣最少超過幾百分...
於是挑起《第二次全壇罵戰》...同後來發覺區區版主根本冇法同灌水奇材斗,唯有默默接受...
果段時間,三位版主,好兄弟KIT仔,徒弟仔蕭楊,可愛玲玲等一起灌水,懷念非常....
但係,TENNY對希望漸漸冷淡,更有關閉即想法,大家非常擔心,力柬TENNY繼續經營...
雖然當時我都唔希望論壇關閉,論壇擁有我們的快樂,但係我們都尊重TENNY的決定...
因此感動到TENNY繼續經營論壇,一場閉壇風波後,希望國度開始走上波...
我偉大作品《文人的歷史》,改歌詞,搞笑墓誌銘同多副搞笑圖確定我的地位,但係我知道自己多數推舊貼同吹水係唔足夠展現我才華...
於是以我十成功力打造灌水經典小說《灌水英雄傳》,之後我就成為《永遠的灌水英雄》...
《藍月門之史》,《希望接龍區》,《希望對聯區》都多次被人乐道...
最後希望改版,添加勳章系統,TENNY更頒發《灌水天王勳章》於我,雖然我已自稱灌水天王多時...
但此刻我終於名正言順成為《灌水天王》...
E+已經好多會員唔認得我,TENNY更收回《灌水天王勳章》...
長江後浪推前浪,一代新人換舊人...我希望有人更適合成為灌水天王,發揚我灌水精神...
而我,永遠的灌水英雄雖然冇以前瘋狂,當然有時間都回藩籬,灌灌水,厄厄POST...

評分

參與人數 3威望 +50 收起 理由
聽•雨•軒boss + 30 原來希望顯示5到日文
Tenny + 10 鬼叫你唔求我呀..
極神 + 10 您的發言非常精彩,請再接再勵。

查看全部評分

師父   俺第一個支持你
回復

回覆 1樓 Blue_Moon0829 的帖子

聽你既歷史聽的多.....
都係第一次見到你
回復

大佬不如番黎算啦
回復

感覺上好耐冇見你回個貼
回復

你是我們心 的灌水天王啊

"藍月前輩"
回復

藍月希望歡迎你
回復

以你既呃post精神冇理由唔將咁多字分做好多貼架.
回復

藍月
指點下我點先做到灌水天王
回復

回覆 8樓 Tenny 的帖子

睇來藍月已經改過自新
回復