查看: 3643|回復: 69

[原創] gag詩一首 留學是不對的(有少少粗口)

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
天道人道修羅道,為何非要從鬼道?
皆因武館太離譜,另謀高就要趁早。
初到貴境來報到,來日方長有排做。
鬼佬同我say hello,開口就系I don’t know。
百日寒窗終高中,ESL裡出神童。
兩屆全A榜上封,頓成學校大英雄。
奈何無敵太寂寞,挑戰極限玩轉學。
轉去公校搏一搏,寄宿家庭好冷漠。
FUNK嘴邊掛,HELL是我家。
Shi ba lo ma你好嗎,pyung shin se qi死開喇。
轉學元知萬事空,但悲英文聽不懂。
上堂聽書一條蟲,落堂挑機一條龍。
放學返歸疾如風,跑完小環見周公。
河東獅吼扮耳聾,珍瓏棋局睡夢中。
寄宿條友好鬼蠢,唔比家人講英文。
既然你甘愛中文,甘你當年又移民?
日日閉門練畫功,入club又要轉畫風。
懷才不遇誰能懂,半生功力險葬送。
五十重天今何在?返學慘過食青菜!
誤入鬼道真悲哀,勸君莫要赴海外。

評分

參與人數 1威望 -3 收起 理由
極神 -3 違規內容 - 嚴禁粗言衊語。

查看全部評分

扣分都唔回帖    極神你好得姐=0=
回復

唔緊要-.-我回比你
回復

回覆 2樓 聽•雨•軒boss 的帖子

極神睇到你個****扣分?
定見到你話粗口先扣?
回復

回覆 4樓 夫子 的帖子

唔知ar  我覺得自己lo黎衰lo
回復

-       -打左*都扣分?
回復

回覆 6樓 hoyin2121 的帖子

距幫我打的= =我原來無打
回復

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2008-10-11 12:37 PM 發表
距幫我打的= =我原來無打

才女你老貓燒鬆啦衰埋而d野
回復

回覆 8樓 奸商 的帖子

本身英文都唔系好有文采既語言  我有乜計
回復

仲有一句野問你 篇文講緊你自己@@?
回復