查看: 1680|回復: 21

[原創] 灌水大戰列傳(人物和內容)

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
內容簡介:
話說在清朝果時,有個貪官叫做bob,成日昆人錢,
之後有個叫做藍月的大官覺得忍冇可忍,之後就叫好多英雄出來對付bob,
當他們打死了bob,之後就迫他講出個主腦是邊個,
點知,他話自己的主腦是原來是皇帝一希望武神(TENNY)..............

人物介紹:
bob(貪官):
自小就是孤兒,之後比希望武神收養了,所以好憎中國人,最後被皇帝斬頭=.="

藍月(男主角):
一個為人好好的大官,是反抗bob的首領,為了招人,所以就用錢^^

雲之刺客:
是傳說中最強的灌水大俠之一,被藍月招他做反抗bob的部隊的隊長

ZERO,heroboss,calvinchan1993和極神:
同雲之刺客一樣是傳說中最強的灌水大俠,都係被藍月招他做反抗bob的部隊的隊員(極神是副隊長)

蕭楊(女主角):
是藍月的女朋友,原本是反抗部隊的秘書,但之後就同滿清的人勾結,最後被藍月錯手殺死

武神皇帝(希望武神):
一個令人覺得好煩的皇帝和亂甘殺人的暴君,是呢個故仔的最後boss之一

武神皇帝侍衛(水月兒,199911,KIT等人):
是希望武神的最強手下,但最後比人ko=.="

吹水大俠(三人行一風水)
原本是灌水大俠,但背叛了他們,所以做了bob的手下,最後.................被5個大俠殺死

神秘人(luke仔):
蒙古仔1個,呢家係度隱密行動(為了復興蒙古=.=")

水利斯丞(22782470):
傳說中最強的大俠..........還勁過吹水大俠(但後來被5個大俠打死,因為好妒嫉他)(但後來起死回生)

蒙古皇帝忽必烈(jieyee):
是蒙古的皇帝,但都是蒙古軍的主腦(是最強的boss)

武神皇帝侍衛隊長(鋒bstc)
他是武神皇帝的好朋友和是他的心腹..................

以上只是部分人物,之後還有其他人物^^
每回出現時間是不定:44:

灌水大俠   = =v
回復

=.=|||
點解我無端端做左壞人=.=|||
回復

原帖由 199911 於 2006-8-24 17:31 發表
=.=|||
點解我無端端做左壞人=.=|||

你做武神果邊唔是好好^^
回復

灌水大俠too = =v
回復

回復 #1 雲之刺客 的帖子

你想灌水係你既事.

但請你唔好指名道性, 不要以為係灌水區發表就當無事.

版規都唔遵守又點可令人支持你?

請你好自為之............
回復

咪扲我個名黎玩 反面嫁 同我改左佢
回復

原帖由 KIT 於 2006-8-24 19:47 發表
咪扲我個名黎玩 反面嫁 同我改左佢

玩下故仔姐,由唔見藍月都得
回復

我要拍戲費架,唔係就唔出場:23:
回復

原帖由 heroboss 於 2006-8-24 19:57 發表
我要拍戲費架,唔係就唔出場:23:

ok^^
畫圖就luke仔做
回復