查看: 846|回復: 8

[原創] 灌水英雄傳8~一個王妃

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
藍月龍四少:死老乾婆仲滑突過蕭楊
蕭楊:心情好複雜:42:
有兩個人入佐黎
藍月龍四少:果個咪ely同佢老斗:04:
王妃:埃,我地邊道有多餘米養你地兩個嫻人呢
ely:你個老乾婆,你估我好想黎架,你個女捉我地黎架:21:
王妃:甘你地走拉,唔好比我再見到你地
ely老斗::05:
ely:死老坑,又有咩事亞
ely老斗:你叫"一個"
王妃:你點知架
ely老斗:我係含加陳亞
一個:唔只,你仲係個撲街
ely老斗:你要等我,我去馬來穩錢,我好快會返黎
一個::05:
ely老斗:要好好照顧我地既BB,我返黎果陣佢應該曉叫老斗拉
一個:呢D係當年個死佬同我廣既也,你點會知架,唔通...
ely老斗:我姓含,名叫加陳
一個::05:
含加陳:我好掛住你
一個:我都係,點解你甘耐都唔返黎
含加陳:當年我賣豬仔去馬來,後黎好辛苦所以偷走返黎,但係我迷路佐,所以冇返黎
一個:甘佢係邊個黎架
含加陳:佢係我收養既細路,佢叫ely.你呢,點解你會響度
一個:當年你走佐,我同BB冇人照顧,所以我穩到條水魚,佢就係luke仔拉
蕭楊:(原黎luke仔幫人養油瓶仔)
藍月龍四少:(人怪名仲怪)
含加陳:好,甘我地一起走路拉
一個:好,正有此意(點解你要返黎:10:)
蕭楊:我地跟住佢地拉
出左王府,去道河邊,見到個道士
含加陳:愛神之賤
愛神之箭:撲街,唔好亂叫臥,我係愛神之箭
含加陳:我係含加陳亞
愛神之箭:我話知你撲街定含加陳,我好唔得嫻
luke仔:企響度:05:
一個:王爺:06:
jufry:老媽子,你做咩亞,唔好跟個老坑走拉
一個:咩老坑亞,佢係你老斗含加陳亞
luke仔,jufry,愛神之箭::05:
愛神之箭:含生,原黎係你,好耐冇見,樣衰佐認唔到你
jufry:佢點會係我老斗,我老斗係luke仔亞
愛神之箭:jufry,條謀哩真係你老斗黎架
藍月龍四少::05:
愛神之箭:又邊個亞
藍月龍四少:jufry,一個青梅竹馬同咪個含加陳:05:
愛神之箭:甘又點亞
藍月龍四少:本人藍月龍四少是也
一個:你就係令令個仔藍月龍四少:05:
藍月龍四少:冇錯,我老斗叫我黎收數架+利息總共HK$2,850,731.53
含加陳:嘩,甘多錢,做一世斗還唔曬,我都係死佐佢算拉:47:(死佐)
一個:含加陳:05:
一個:埃,我一個丑女人,做雞斗冇人幫櫬,點還亞,我都死佐佢好拉:47:(死賣)
jufry:老母:19:
藍月龍四少:嘩,你老斗老母掛佐,筆數你要負責臥
jufry:我刁你都唔得嫻,條友甘樣衰,個名又甘難聽,我唔要佢做我老斗
愛神之箭:乜你甘廣也架,佢真係你老斗臥
jufry:撲街,你唔好以為你係師父就大曬,我唔會信你架
之後jufry走佐
calvinchan1993:嘩好熱鬧
愛神之箭:依,江南七怪
calvinchan1993:嘩,原黎係你條莫啟,發生咩事亞
愛神之箭將件事一五一十廣比江南七怪知
luke仔:喂,你地當我冇到亞
heroboss:你都係放過我地拉
luke仔:傻架,你地闖入我王府,帶走我王妃,我要同你地都灌水:21:
heroboss:你識灌水咩
luke仔:唔識,但係我可以學
heroboss:好,你學好灌水再穩我
愛神之箭:師兄,e+點亞
heroboss:我地走,七坑,藍月,ely跟我黎,我地去果間旅館傾
(待續)
得兩句對白><""
回復

你第一個出場臥,仲想點亞...
回復

我無到出場呀........!><

回復

點解我好似變左個男仔既?我個角色唔係女仔黎嫁咩?

點解我出得果一次既??
回復

我有4句台詞... = =
回復

改篇係甘既拉,你話你唔鍾意做女仔,咪將你變男仔羅
回復

5句@@"

點解.....>"<

好混亂...:06:

回復

你問金庸拉,個故仔炒佢既...
回復