查看: 2681|回復: 44

[原創] 史上最shiba既中秋節

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
話說小弟系加拿大,系條粉腸屋企homestay。

今晚我aunt(我阿媽朋友)開party,我同條粉腸講左3次,我唔反黎食晚飯,距咪話收工順便接埋我走= =,點知距收早左工,aunt剛拿d月餅出黎,條粉腸就到左。距系北京人,唔x識聽廣東話,就一味催我“快d快d,夜啦"(9點半炸 凸).............

後來我都系堅持食埋個月餅先走 條seafood毫無阻住人地既悔意,大搖大擺甘拖x我走,反去距果間屎忽屋度=    =

真系shiba lo ma,大佬,我系呢個鬼地方,無人無物,feel下d親情唔得既!你算老幾亞?搞到我見到月光就掛住老母!
TMD!!!老子吃個月餅也不行??!

淚千行中.........what the fun....原來我都識喊........

讀埋高中反澳門,以後都唔離開老豆老母

回覆 1樓 聽•雨•軒boss 的帖子

不應有恨,
何事偏向別時圓。
人有悲歡離合,
月有陰晴圓缺,
此事古難全。
但願人長久,
千里共嬋娟。
人離鄉賤,
如果事事如意那就不算是人生了。
希望你經過尼件事之後可以更加珍惜自己o既朋友/家人。
回復

回覆 2樓 夫子 的帖子

你曲解左首詞了
前邊你講得岩,但後邊
『人有悲歡離合,
月有陰晴圓缺,
此事古難全。
但願人長久,
千里共嬋娟。』
係自我開解,知道人既離離合合係正常,無法改變
即使係唔同既地方,都可以一齊睇同一個月亮._.
回復

講國語囉  你唔係唔識呀=   =
如果係我我真係唔理佢啦   一個高中生唔通係條街到會唔識路番屋企咩= =
回復

睇樓主情況我諗你應該係跟左一個衰homestay
回復

回覆 3樓 鋒bstc 的帖子

上便同下便冇關一口一
回復

原帖由 hoyin2121 於 2008-9-14 05:00 PM 發表
講國語囉  你唔係唔識呀=   =
如果係我我真係唔理佢啦   一個高中生唔通係條街到會唔識路番屋企咩= =

我識,唔想講

我反homestay要穿過樹林,有熊架裡面= =
回復

外居迢迢未及至
只能還君淚千行
小楊楊真陰公
回復

回覆 7樓 聽•雨•軒boss 的帖子

熊出沒注意--真係唔知喎
回復

我係年年中秋都係去應酬~.~我想留係屋企呢~.~
回復