查看: 23444|回復: 10

韓文粗口精選@@

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
皆因"學英文由F字學起"既道理,如果唔識粗口,外國人爆你粗,你都以為佢say hi,仲好有禮貌甘回禮,這就不好了∼∼

shiba = pk
kesegi = son of bitch(形容人只有小動物思維)
ben dae ho = 男妓
tru ga da = 你下面有事(同男仔講的)
shi ba lo ma = 強調pk
ar~~~~ = 妖~~~~(啊~系韓文都系粗口= =)
pyung shin = on99
tak chor = 收聲
ya e tru pyung shin ar = 你都on既
ip kim mu ror = 收皮
goh zoh = 死開

另外有d粗口可以連用 , 例如 :
shiba + kesegi = shiba se gi ( 意思好明顯啦~~~ )
pyung shin + kesegi = pyung shin se gi = on79

暫時系甘多-0-
教我韓文果個人話:你d粗口發音已經同本地人差唔多,希望你去到公校可以善用呢d句子拉!(我9月系私校轉公校)

補充一些好字= =
sa lang han da go = 我很喜歡你
sa lag hae = 我愛你
an ni a se yo = hi
ku ma wa = thanks

多謝大家支持 =   ="
我支持你好快d 鏟post 唔係陣間俾人扣分

爆咁多粗~_~
回復

我好少講韓文既,希望講果時用到啦
回復

回覆 2樓 KIT 的帖子

我都系教下人姐 鬼叫韓文甘多粗口....
回復

廣東話都好多嫁
回復

回覆 3樓 暗流 的帖子

唔好用=   =知就得了-0-"
回復

回覆 5樓 KIT 的帖子

甘廣東話人人知點解ar ma=   =""
回復

又長又難記= ="照住讀就ok
回復

回覆 8樓 hoyin2121 的帖子

copy/抄底之後放係身去韓國~
回復

可以骂人, 不过哪个人不知道我骂什么...
回復