查看: 740|回復: 5

[原創] 灌水英雄傳1~江南七怪

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
(故事發生從馬來既草原開始)
      有一天,馬來草原出現七位位怪人...
二怪:這裡就是馬來草原,我們要找的人會在這裡嗎:13:
三怪:不如找個人黎問下:46:
突然見到一個很熱鬧既村莊
馬來兵:值錢既也全部羅出黎:22:
吉令兵:唔值錢既都羅賣出黎:07:
四怪:好識搶野臥:42:
5怪:直頭係拉:00:
6怪:甘點算臥:04:
7怪:根係走拉:20:
細路:停手:05:
有把細路既聲
細路:色即是空,空即是色,放下屠刀,立地稱佛...
之後仲廣作好多道理
馬來兵:原黎我甘衰架:10:
吉令兵:我對唔主大家:09:
頭令:比返D業佢地,仲要比多D錢,以後我地只可以劫富濟貧:47:
D人走曬...
二怪:細路
細路:咩亞
二怪:你個朴街都機煩臥,甘多道理廣,你叫咩名:18:
細路:藍月龍四少是也
江南七怪::05:
5怪:終於穩到你拉:09:
藍月龍四少:你想點亞:06:
7怪:我地同愛神之箭打賭,佢要我地手你做徒弟,同佢既徒弟比賽
藍月龍四少:比咩亞??
3怪:灌水
藍月龍四少:(怪人作怪事)
2怪:未界邵,我地係江南七怪,我叫2怪,佢地係3怪,4怪,5怪,6怪同7怪
藍月龍四少:(人怪名仲怪)甘你呢,你一定係大怪...
大怪:我叫calvinchan1993
藍月龍四少:(差甘遠:06:)
calvinchan1993:今晚你出黎,我地會教你灌水
(晚上)
二怪:撲街,好眼奮...
calvinchan1993:定你咩,我屋眼奮亞...
3怪::05:
calvinchan1993:乜7??
江南七怪:::05:
calvinchan1993:撲街羅,原黎佢地黎佐尼到
藍月龍四少:邊個黎架:18:
calvinchan1993:係兩個含+陳,佢地灌水灌唔過就打人架
藍月龍四少:唔同佢灌咪好羅
calvinchan1993:唔得架
藍月龍四少:點解:18:
calvinchan1993:冇得解,面子問題
藍月龍四少:定你拉:11:
calvinchan1993:尼賣先
點知藍月腳短,黎唔吉...
水利:你...我聞到江南七怪既味,矩地響便道
斯承(梅超風):乖乖話比我地知,唔係你就知:07:
藍月龍四少:你唔好傻,我五會話你知我D師父尼響度架
calvinchan1993:(撲街,嘩我響度都算,仲要話尼...)
斯承:你地作咩亞:04:
水利:哈哈哈哈哈哈哈哈...恭喜你收佐個好徒弟...哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈....喀....
水利就甘笑死佐
斯承:水利:09:
斯承:你辦撲街害死水利...我會返黎報仇架:21:
calvinchan1993:怨有頭債有主亞:00:
藍月龍四少:又關我事:24:
斯承:水利,以後我同你成為一體,你要保右我:10:
水利斯承:死靓仔,你要記住:21:
藍月龍四少:點解今日甘多怪人:09:
就甘水利斯承走佐,小藍月就跟江南七怪學灌水拉

原帖由 Blue_Moon0829 於 2006-8-17 13:49 發表
頭令:比返D業佢地,仲要比多D錢,以後我地只可以劫富祭貧

幾好笑^^,BUT....劫富"祭"貧???
用窮人作為祭品獻比神?? =.="""
回復

calvinchan1993:(撲街,嘩我響度都算,仲要話尼...)
回復

原帖由 heroboss 於 2006-8-17 02:05 PM 發表

幾好笑^^,BUT....劫富"祭"貧???
用窮人作為祭品獻比神?? =.="""

我唔識寫惈個字
回復

原帖由 Blue_Moon0829 於 2006-8-17 17:33 發表

我唔識寫惈個字

我寫比你,係"濟" =.=
回復

多謝........
回復