查看: 2784|回復: 44

[原創] 我地北官小學校作既超短話劇(超原創)

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
劇名:巴士風雲

角色

巴士阿叔同巴士小子(同阿叔嗌交果個)
  一位女子
  小智同比卡超
  怪醫秦博士同小露寶
  夜神月同流克

幕開

系一架巴士到,坐系前面既巴士阿叔就聊坐系佢隔離既一位女士講野。
巴:[你語5語得我呀,我系shusuki呀]
女:[唔好意思,我念你認錯人喇]
坐系阿叔系後面既巴士小子就拍阿叔個膞頭
巴:[咩事呀你]
子:[你5好再騷擾呢位小姐]
巴:[X你老X!關你X事]
跟住粗口橫飛系少不了.......坐系後面既夜神月同流克開始不滿
月:[佢地好煩呀]
流:[不如我地下佢地]
流克拿左本死亡筆記出泥,並寫上巴士阿叔同巴士小子個名
隨著冚埋本筆記的聲音,巴士阿叔同巴士小子應聲而倒
秦:[小露寶,凖備400w電力,要救番佢]
巴士小子被怪醫秦博士救番,正當怪醫秦博士索賞費用時,巴士阿叔個邊有個人彈左出泥
智:[有我小智系到,唔駛驚,比卡超!十萬伏特]
比:[比卡...超~~~~~~~~~]
巴士阿叔即刻彈返起身
巴:[你有壓力,我有壓力,末解決!]
謝幕

北官小學校作既超短話劇??????
小學比你係話劇到講粗口????
回復

回覆 2樓 雪花之風 的帖子

添加的..............
回復

唉 估唔到我o的師弟變到咁低能
回復

回覆 4樓 一碌木龍太 的帖子

你貴姓????
回復

我已在小學畢業 升上中學..現準備升上中五
回復

原帖由 一碌木龍太 於 2008-7-19 02:24 AM 發表
我已在小學畢業 升上中學..現準備升上中五

師兄 得升中4
回復

我升中3咋/........\
回復

我先升中一
回復

你打算讀邊間丫a_____a?
回復