樓主: ~JaNeT~

[交流] 價低者得 中標記錄

表面上佢地用左好少點
但係你知唔知佢投左幾次
回復

原帖由 Tenny 於 2008-7-17 10:46 AM 發表

呢個係 "價低者得" , 又點可以用平時既計法去諗呢.

咁我試下公開我既做法睇下會唔會同平時既計法一樣!!

有興趣投標者需知:
-首先將件裝備估值 (因人及ser而已..據交易區的資料,以303雙龍為例, 這件裝備的估值不超過5,000元)
-假設會有興趣投得這件裝備, 便會用接近於裝備的價值作出投標
-以5,000元為例, 這次投標每次要付出10點作手續費, 那投1點就會變在用11點買這件裝備

投標方法:
-最簡單的方法是已兩個數字的距離定標, 再大手買入相隔的所有數字
例:由1點買到500點~所需點數= [500x10(手續費)]+[競投成功後所需的點數eg:499] = 點數5499/350x88 = hk$1382
-當然富商可以擴大這兩個數字的範圍, 如: 1-1000....

呢種方法只係富商一貫的做法, 用金錢令自己得到最大的機會.....
回復

回覆 12樓 飛雲z 的帖子

咁點解d人咁低價就買到
回復

too bad malaysia server dont have this promotion..
else so easy i can bid many items o
回復

原帖由 飛雲z 於 2008-7-17 12:59 PM 發表

咁我試下公開我既做法睇下會唔會同平時既計法一樣!!

有興趣投標者需知:
-首先將件裝備估值 (因人及ser而已..據交易區的資料,以303雙龍為例, 這件裝備的估值不超過5,000元)
-假設會有興趣投得這件裝備 ...

有時都要睇運o既
回復

回覆 14樓 jasonho 的帖子

馬來西亞服﹐往年已經舉辦過了﹐種維持了大概2~3個月
回復

原帖由 stanley 於 2008-7-17 01:45 PM 發表
咁點解d人咁低價就買到

有兩個可能:
1) 一班忠於水滸既富商們已經對此遊戲冷淡 (在商言商, 我也覺得這線上遊戲不值得繼續投資!)
2) 正所謂一山自有一山高, 可能有部份玩家深信會有不止一人而上述既方法作大範圍的投資, 所以在這投資定額上才出手競逐!奈何今次玩家的反應超出雲起...甚至玩家所想。

原帖由 22782470 於 2008-7-17 05:03 PM 發表

有時都要睇運o既

有錢就可以有運氣...雖然唔係一概而論, 但係都不遠而!
如有心投..先將1-1000投2次再投1000以上..那件裝備不就是囊中物嗎??
回復

所以由佢出龍珠開始 我已經冇再買點去抽任何野
因為呢隻game越黎越唔值得我地放咁多錢落去
回復

原帖由 ~JaNeT~ 於 2008-7-17 05:59 PM 發表
所以由佢出龍珠開始 我已經冇再買點去抽任何野
因為呢隻game越黎越唔值得我地放咁多錢落去

原來叻都係富商之一.....
回復

我諗住會好多人買大包圍,自己仲投左好多係200-300之間(X幾項物品),點知比人廿幾點攞
唔知仲有無人好似我咁壯烈犧牲?
回復