查看: 1018|回復: 18

[BUG回報] 月光套裝技能(已解決)

關閉 [複製鏈接]
                     呢張係我以4,648,720攻用一般攻擊打既,扣隻怪5,273,454
                     而呢張係我用一set月光套裝後以2,074,131攻用一般攻擊打既,扣隻怪19,917,569

高2.24倍攻反而扣少成3.78倍血,會唔會有d唔公平呢?
係唔係應該減少月滿之怒既攻擊增幅呢?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
你抽到月光裝唔g月光裝有幾難合姐
我爆左成十幾次先合齊一set
同埋月光裝是現在最強的套裝
攻擊打當然較高
如果太低我地a班合得咁辛苦ge人好唔公平
回復

因為月光裝備比較難合成,如果沒有吸引的技能,我相信沒有人會使用此套裝
回復

原帖由 BaHu 於 2008-6-26 06:48 PM 發表
你抽到月光裝唔g月光裝有幾難合姐我爆左成十幾次先合齊一set
同埋月光裝是現在最強的套裝
攻擊打當然較高
如果太低我地a班合得咁辛苦ge人好唔公平

的確,我係冇諗到呢一點 唔好意思,麻煩哂
PS:2位都幾快手架喎

唔好意思,我又有問題啦咁,,
咁可唔可以提高高級勇者劍同聖獸指虎既能力呢?我認為呢2樣不比月光裝客易得到喎

回復

回覆 4樓 charlesli 的帖子

我相信冇乜邊個壇d 寵物區版主有我地咁勁.

都係留返比佢地答先........
回復

其實3者本身都好難得到
月光裝難合
聖獸之心難打到
聖獸指虎更難打到
月光裝的套裝技已很強
對同LV怪出埋技九死一生
高級勇者劍裝左之後除左論壇寶寶外無敵
聖獸指虎+9999力已經系上限
對著佢都系九死一生
聖獸指虎同高級勇者劍同月光裝差唔多
而且難度差不多
本人應為他們的能力合理
回復

原帖由 Tenny 於 2008-6-27 12:28 PM 發表
我相信冇乜邊個壇d 寵物區版主有我地咁勁.

都係留返比佢地答先........

tenny呃post啊 快d搵人拉佢啊
原帖由 BaHu 於 2008-6-27 01:09 PM 發表
其實3者本身都好難得到
月光裝難合
聖獸之心難打到
聖獸指虎更難打到
月光裝的套裝技已很強
對同LV怪出埋技九死一生
高級勇者劍裝左之後除左論壇寶寶外無敵
聖獸指虎+9999力已經系上限
對著佢都系九死一生
...

絕對同意
唔係好贊成"無敵", 雖然加既能力係高, 但係裝左佢之後扣既數值都唔夠月光裝多...
咁冇辦法啦
回復

回覆 7樓 charlesli 的帖子

無敵系指無怪打得死你
之於怇扣得唔夠多a點有保留
用左佢玥+多重攻擊
扣幾千m
而且十分穩定
90%怪都系兩三下就ko
仲唔夠勁﹖
對比起月光裝
月光裝防較低
需要在低lv的場地升一陣
而且技能不是100%出到的
各有利幣
視乎你點睇姐
回復

原帖由 BaHu 於 2008-6-27 06:28 PM 發表
無敵系指無怪打得死你
之於怇扣得唔夠多a點有保留
用左佢玥+多重攻擊
扣幾千m
而且十分穩定
90%怪都系兩三下就ko
仲唔夠勁﹖
對比起月光裝
月光裝防較低
需要在低lv的場地升一陣
而且技能不是100%出 ...

唔該哂你既分析
ps:拉tenny啊

qusetion:
其實聖獸指虎可唔可以加埋其他能力呢?
聖獸指虎雖然係係加好多力,但係其他方面就咩都唔加,就算你裝左都冇用,跟本就唔夠防擋
就好似你係#6所講咁,聖獸指虎係好難先得到既(你應該記得未有人打到之前,你地已經合到高級勇者劍)
但係佢既實用性竟然比勇者劍低...好似唔係好合理...

回復

1.其實聖獸指虎可唔可以加埋其他能力呢?
2.聖獸指虎雖然係係加好多力,但係其他方面就咩都唔加,就算你裝左都冇用,跟本就唔夠防擋
就好似你係#6所講咁,聖獸指虎係好難先得到既(你應該記得未有人打到之前,你地已經合到高級勇者劍)
3.但係佢既實用性竟然比勇者劍低...好似唔係好合理...

1&2. 可以,不過加唔加要視乎各管理員的意見,+9999也是上限
3. 我已提升3件聖獸裝的掉落率
回復