查看: 1342|回復: 11

[轉貼] 有 趣 抵 死 墓 誌 銘

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
人 總 要 一 死 , 你 會 在 墓 碑 刻 下 甚 麼 墓 誌 銘 ? 。 Net 人 在 討 論 區 看 到 一 些 有 趣 抵 死 的 墓 誌 銘 , 節 錄 如 下 。
「 生 時 何 需 久 睡 , 死 後 自 會 長 眠 。 」
「 本 人 以 ( 已 ) 死 , 有 事 燒 紙 。 」
「 當 你 看 清 這 行 字 的 時 候 , 你 踩 到 我 了 。 」
「 勸 各 位 不 要 再 開 寶 馬 了 , 我 只 看 到 一 次 , 就 躺 這 裡 了 。 」
「 留 言 : 我 覺 得 我 還 可 以 再 搶 救 一 下 ! 」
「 赤 條 條 來 , 赤 條 條 去 , 不 帶 走 一 個 硬 幣 。 」
「 我 從 前 是 個 胖 子 , 現 在 和 所 有 躺  的 人 一 樣 有 骨 感 ! 」
「 別 老 盯 著 我 的 房 子 , 你 也 會 有 一 間 的 ! 」
「 過 年 過 節 記 得 給 我 燒 些 美 女 圖 片 啊 ! 」
http://appledaily.atnext.com/tem ... amp;art_id=11233728
點算.....您好呀@@死路一條
回復

好搞野
回復

回覆 3樓 puwach123 的帖子

「 生 時 何 需 久 睡 , 死 後 自 會 長 眠 。 」

呢個最好笑!!!
回復

「 過 年 過 節 記 得 給 我 燒 些 美 女 圖 片 啊 ! 」
佢生前應該好.........
回復

回覆 5樓 SANJI 的帖子

如果係我都想咁寫

如果墓 誌 銘寫成未來日記就正lo

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8月xx日,估唔到x雲z會下來同我一起了
9月xx日,哇~連xx龍x少都下來,可惜他比人閹左>.<叫人燒番比他啦@v@

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
最估唔到我咁有爛gag王的天份=.=
回復

我 從 前 是 個 胖 子 , 現 在 和 所 有 躺  的 人 一 樣 有 骨 感 !
E句好鬼死正
回復

回覆 6樓 極神 的帖子

如果咁都叫gag我是但講句都gag黎
回復

呢句我座右銘黎=3=so,一日訓3粒鐘,其他時間打機
回復

「 本 人 以 ( 已 ) 死 , 有 事 燒 紙 。 」
a句抄我msn既
回復