查看: 1501|回復: 15

我為我身為香港人而感到羞恥

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我想分享一些經驗
之前我玩過一隻online game叫暗黑破壞神中見到一些台灣人如何罵台灣人騙自己同胞的裝
又說香港玩家如何有品有禮,但我現在深深體驗到香港玩家是如何無恥
作晚我在石門掛石子幫新人升LVL,掛到半路,我fd打給說有人(那人是紅字後來還向我們宣戰)引蝠王殺新人,我起一看,我的英連我一同死了,可幸的是那新人並無損傷
引蝠王殺新人好玩嗎?
好有型?
這只是顯視出那批玩家的白木
我只是代替他們的父母感到可恥可悲
這也之前有位兄台說為什麼少了這麼多新人的原因
掛機防礙了誰,有罪嗎?
還有一些高lvl人向一些低lvl的宣戰等
如果我拿一千出來我也能立刻做神人
但又何用
又不是在享受遊戲
但引蝠王殺新人
一些高lvl人向一些低lvl的宣戰
叫享受遊戲嗎

但我也知也有好人,在此向那些好人說聲對不起
以上只是一些個人意見,並非想筆戰,請各位包容
好多香港人不嬲都係咁上下=.=
回復

『宣戰』e樣野係哈新手架,你唔可以咁話人,e個功能其實係gm唔想俾人掛英e出,so你咁話姐係x gm!
回復

gm衰到爆嫁啦......
回復

我覺得你呢個post應該poat係吐苦水區- -"
宣戰係比雲起搵錢既方法
英死左要買英續
人死左,如果高lv,可能會買極忘懲
回復

原帖由 calvinchan1993 於 2006-8-12 09:54 發表
gm衰到爆嫁啦......
原帖由 雪見 於 2006-8-13 14:31 發表
我覺得你呢個post應該poat係吐苦水區- -"
宣戰係比雲起搵錢既方法
英死左要買英續
人死左,如果高lv,可能會買極忘懲

唉.. 呢個宣戰系統真係搞死左好多人...
同埋d gm成日唔出新野..
搞到d人無聊咪甘玩搞死人地lor..
同埋runup真係搵我地米...
好似雪見甘講.. 佢地都係想我地買多d佢地d野炸ma!!
回復

車~ 你玩得online game 都一定會比人打嫁la
人人有唔同玩法有d中意打怪 有中意打人
只係你唔夠lv 右唔成日睇住個game 唔可以話人地過份嫁wo
仲有你要怪只怪個game 出d野比人玩死你 個game 出得都一定有人玩嫁la 佢地右唔係用外掛用bug
回復

喂  你鬧還鬧做咩講埋人地屋企人呀
你掛得英就要預左死啦   多多事實
回復

e個game唔想俾人掛英e出,你掛得英就要預左死啦..........ha ha
回復

雖然,gm反對掛英,創造『宣戰』——欺負新手的系統。
但玩家能力遠不及gm,莫非真的要上雲起公司抗議嗎??
所以,我們只能有2個選擇:
1認命,gm要錢不要玩家愛戴,就由得他被人罵,永遠也無需為他解釋。
2離開水滸
我相信大家唔會離開水滸,既然始此
即使英被人殺,就當作人生必經風雨。
每日都有人被殺英、引怪殺,你同人地罵戰,結果gm又話你。

其實,又何必罵全部香港人呢??
回復