查看: 753|回復: 5

宇宙盡頭!!

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
好多人話宇宙冇盡頭, 亦有人話宇宙好似時間咁重複又重複

咁不如, 我地將"盡頭" 呢個字重新定義?

就好似1個操場咁.. 超出左操場範圍就係另1個地方,

宇宙不外如是,宇宙有光, 有塵埃, 有生物

而宇宙"盡頭" 定義就係遠到光都去唔到GE地方..因為冇光 = 冇生命 = 宇宙盡頭

唔好講宇宙出面係咩.. 因為我地只係討論緊宇宙盡頭.. 超出左宇宙的話又係另1個空間, 另1個話題

可能原因十分簡單  只係人類諗得太複雜

所以可能咁就解釋得到, 宇宙GE盡頭

請勿插..只係無知中2生諗出黎GE話兒..或者1早已經有人冇諗了
  quite a topic, been thinking of that before, at the end the answer not really important to us . just 2 cent of mine~
回復

回覆 1樓 smmax 的帖子

可以講明
可以講唔明= =
明明地
回復

你要知道點解無盡頭先!
回復

我也可以说是你想太简单的
回復

5太明你講咩
回復