查看: 723|回復: 10

[BUG回報] 野戰d怪顯示方式唔同左

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
如題

怪物名稱:牛魔王
怪物級別:2050
善 惡 值:10
怪物攻擊:389756
怪物防禦:361266
怪物經驗:2850000
怪 物 HP:38950000

系改左定系bug黎﹖

回覆 1樓 BaHu 的帖子

改左.

就算係唔同左都算bug?

題外話: 你之前問既問題仲未有回覆.
回復

哦...但改左有d唔慣
之前問ge野主要都系因為唔夠mp用先問
但我發覺剌客技多連擊扣ge mp唔系固定ge
系扣一定%
同埋關於之前+mp個個問題
我發覺.......
佢回復mp個計算方案系基本0轉回復ge mp數目+轉數x23.75左右
我用過16轉同17轉ge數值做對比
得出結論
王者之墜及英雄之墜+的500%mp回復只是基本回復的mpx6
即125mp
另外發現左一個很大的問題-.-
月光項鍊
力量+500,智慧+500,MP+500
攻擊:+3000 HP:+500 力量:+500 智慧:+500
職業要求: 任意 性別要求: 任意
等級要求: 0轉/0級 最高 99 轉
上面+500mp
下面又+500hp ge-.-
可以的話希望改做+500hp
小丑的武器亦沒有顯示黑色的字樣問題

回復

我岩岩睇返
發覺王者之劍 天使權杖 惡魔之劍 葬憶虎吼刃 月光之劍 天使之戒 聖騎士頭盔 勇者劍
佢地除左+攻/防外另外加的能力值都有冇用黑色字描述/冇描述部分能力

回復

回覆 4樓 BaHu 的帖子

之前額外能力值要自己打上去, 但更新左之後就唔駛.

所以當中會有一些eq既說明係重複左, 因為要手動刪除, 所以就遲d....
回復

回覆 5樓 Tenny 的帖子

原來如此
Tenny唔好太辛苦ar
慢慢黎
關於3樓我對回復mp ge分析想聽下你意見
回復

回覆 6樓 BaHu 的帖子

其實講真, 我都係冇乜點玩過寵物, 因為實在太忙.

淨係定期維護個論壇都未有時間, 所以都希望可以保持論壇既穩定為大前提.

所以我先會找 Calvin 當 GM, 你有問題問佢, 佢真係試左會同我講, 我再叫插件作者跟進.
回復

為免混淆,已經改左部分裝既描述了
mp既問題...我真係搵唔到可以測試既方法= =
藍黑字既問題係因為新板本裝備既能力會用藍字寫出,而黑字係描述
回復

請問改了那些描述
e+有d有用黑色字描述
有d冇
好似亂左...
回復

回覆 9樓 BaHu 的帖子

我已經執好晒.
回復