樓主: 飛雲z

[活動] 已發佈問答比賽第三階段問題

關閉 [複製鏈接]
原帖由 幻幻 於 2008-3-29 06:45 PM 發表
第2階段起邊公佈答案?

係呢個post已經公佈左答案~~~~~~黎緊要努力喇!!!!
回復

原帖由 andyhidy 於 2008-3-29 21:33 發表
嘿嘿~~~继续努力!!!! 要吸取经验..仔细D睇题目...

ps: 好耐冇见~

不是好耐喇...
能入圍嘛?

入圍既朋友加油
唔溫書下一關玩死你
說笑而已..不用太擔心喔
回復

第3題我係咪打少左金龍舌-v-?
第5題答案: 用指定數量的四葉草換取。(e個唔係要接左個任先換ma@@?)
我ge答案: 有機會從<青>開出 1樣可獲得ga = ="

ps. 我只係想問下ja -v-"
回復

任務唔係就係用四葉草換戰馬啦咩?
-_-"有d疑問........
請飛雲解釋
回復

佢加番我分啦 -v-
速度真快 -0-
回復

件事都過左..透露內容啦..我都有問過
5. 坐騎-戰馬從何種途徑可以獲得(與玩家交易及任務除外)?
ans: 滄洲城找萍萍(19, 125),交出她指定數量的四葉草換取。 <-E個唔係任務咩

呢個係出問題果陣打漏左[節日]呢兩個字, 所以答案只需要: 用4葉草換<<已經當岩, 或者成段答晒都當岩...點解我冇提出, 係因為冇乜特別-.- 8成人都係答扇任, 跟本唔需要考慮呢d答案就知錯。
回復

岩岩合格=.=  
回復

原帖由 jordan2 於 2008-3-30 08:12 發表
岩岩合格=.=  

咁就要恭喜一下囉~
回復

飛雲z..
唔該..我想知道我錯左邊4題..
回復

原帖由 操控自如 於 2008-3-30 08:17 AM 發表
飛雲z..
唔該..我想知道我錯左邊4題..

請看下面紅字

1. 請列出技能"梅花落"打人上限。   
    3333 (正確答案:3333+2666)
2. 請列出所有會出現百鬼夜行任務的地圖。      
   千里林.渭州道.雁門.桃花山.赤松林
3. 請列出所有龍洞專屬可得到的物品。   
龍頭盔.龍身盔.龍尾盔.赤龍頭盔.黑龍頭盔.金龍頭盔.斬龍者稱號.殺龍者稱號.屠龍者稱號.真•屠龍者稱號
(答案欠金龍舌/紅龍石/青龍符)
4. 請列出6格特殊裝備名稱, 位置及名稱都不能重覆   
•龍紋掍-武器
•金龍頭盔-頭飾
•入雲龍鎧-衣服 (入雲龍鎧是可以裝備字首)
•龍紋鞋-鞋類
•魔鬼背飾-斗篷
•龍紋盾-護盾
5. 坐騎-戰馬從何種途徑可以獲得(與玩家交易及任務除外)?
向玩家攤位購買 (官方問題出錯,所有玩家加回2分)
6. 炎•赤兔馬最高等級為?
25級
7. 在正卿冶煉任中,需要合成多少件裝備才能得到正卿冶煉牌照?! 請列出名稱!
1件 少卿試煉槍或少卿試煉鎧或少卿試煉項飾
8. 請列出主線任務第3章觸發任務npc名稱。
石源
9. 風水師技能-崩裂的修為要求?
80修為
10. 青之洞窟, 鯊魚海域, 海中迷城, 那個地圖需要強行啟動生死狀態?
青之洞窟 (正確答案: 鯊魚海域)
回復