查看: 513|回復: 5

[BUG回報] 英雄之墜及王者之墜回復mp問題

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我試過用以上兩者出多連擊同用普通攻擊打怪回復mp

王者之墜
MP最大值+500、MP回復速度+500%
攻擊:+300 MP:+500
職業要求: 任意 性別要求: 任意
等級要求: 1轉/100級 最高 99 轉

英雄之墜
MP最大值+1000、MP回復速度+500%
攻擊:+850 MP:+1000
職業要求: 任意 性別要求: 任意
等級要求: 2轉/150級 最高 99 轉

結果如下:

用其他首飾
MP上限:3014
普通攻擊回復MP:405
使用多連擊消耗MP(包括回復的MP):499

裝備王者之墜
MP上限:3514
普通攻擊回復MP:530
使用多連擊消耗MP(包括回復的MP):624

裝備英雄之墜
MP上限:4014
普通攻擊回復MP:530
使用多連擊消耗MP(包括回復的MP):674
描述:
裝備英雄之墜或王者之墜沒有回復描述中MP數目
反而増加技能所消耗的MP
我訐算過
3者所消耗MP%不一
其他首飾消耗16.56%
王者之墜消耗17.76%
英雄之墜消耗16.80%

結論:
英雄之墜and王者之墜有BUG
沒有回復描述中的mp

打左好耐,麻煩跟進~"~
你計出來禁勁=.=
回復

gm
我打得好辛苦ga
麻煩快d處理ar
回復

好難攪...因為件裝係無心果到copy出黎,係內定既eq,我地都改唔到= =例如天譴之戒咁
我地用編輯睇佢d能力,只係見到佢加100攻,但係打怪果陣又會秒殺,我地都唔知點解= =
回復

描述個到用黑色字寫
之後下面有用藍色字寫多次
會唔會系只有藍色字個d先系有+到ga la-.-

回復

回覆 1樓 BaHu 的帖子

更進中............
回復