查看: 2462|回復: 4

新年IQ題投票區

關閉 [複製鏈接]
投票區
不可以用分身AC
使用分身AC,票數將會減1票

有問題就pm我,一律禁止灌水,重罰

作品

1,李雲迪最驚咩(牌子名)
   美原髮彩
   因為美原髮彩(冇得彈)

2,每個男人都有,但是長短不一,而男人通常在結婚後就給了他的妻子,平均來說西方男人比東方男人長......
   姓氏

3,房間的時鐘響了十三聲之後,你知道該做什麼事嗎?
  該拿去修理了!

4,廣東有東瓜廣南有南瓜廣西有西瓜咁廣北有咩
  講不(廣北)出聲

5,冬甩個爸爸係邊個??
   因為片尾曲係咁唱
   冬甩個爸爸 冬甩個爸爸 多啦a夢

6,有一隻叉同埋一把刀,一齊放係一杯熱水到刀or叉會熱d?
   叉,因為hot叉!(3條女果個組合)

7,有兩個工人,一起從骯髒老舊的煙囪裡爬出來發現一個乾淨,一個卻灰頭土臉的,身邊也沒任何鏡子,你覺得誰會去洗澡呢?
   乾淨的那個
   因為他看到另一個是髒的所以他以為自己也髒了
   髒的看到另一個是乾淨的所以他以為自己是乾淨的 也就不洗了

8,有一日小明家請左個德成女傭做家務,做左一陣,個女傭唔見左,點解呢?
   因為 德成僱傭 , 融入家中。

9,猩猩最讨厌什么线?
  平行线。    原因:平行线没有相交(香蕉)。(要用普通話)

10,邊個女藝人最鍾意食橙?
   汪明荃
   因orange

11,點解世界上有東京,南京,北京..就係冇西京?
   因為[西經]俾唐三藏取走左囉

12,有一日小明係度搞GAG,跟住比同學話佢搞爛GAG,佢跟住要做咩?
   維修個GAG
   (因為個GAG爛左.....)

13,溫家寶叫溫總,咁集近平叫咩
    集總(雜種)

單選投票, 共有 14 人參與投票

投票已經結束

0.00% (0)
21.43% (3)
7.14% (1)
14.29% (2)
14.29% (2)
14.29% (2)
14.29% (2)
7.14% (1)