查看: 831|回復: 6

男人 + 女人 =...............................

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
你知到男人+女人等於什麼嗎??
人 = 吃飯 + 睡覺 + 上班 + 玩,
豬 = 吃飯 + 睡覺,
代入上式得: 人 = 豬 + 上班 + 玩,
移項得:人 - 玩 = 豬 + 上班。
結論 : 不懂玩的人 = 會上班的豬!

男人 = 吃飯 + 睡覺 + 掙錢,
代入上式得: 男人 = 豬 + 掙錢,
移項得:豬 = 男人 - 掙錢 ,
所以:男人不掙錢等於豬。

女人 = 吃飯 + 睡覺 + 花錢,
代入上式得:女人 = 豬 + 花錢,
移項得:女人 - 花錢 = 豬。
結論是:女人不花錢的都是豬。

綜上所得:
男人為了讓女人不變成豬而掙錢!
女人為了讓男人不變成豬而花錢!
但是?男人加上女人以後呢?
男人 + 女人 = 豬 + 掙錢 + 豬 + 花錢

掙錢和花錢將互相抵銷,其結果為:男人 + 女人 = 兩頭豬..........
計數咩
代入法= =
不過又幾搞笑
回復

e d 好似我個班個MKF(人名縮寫)
佢成日起lunch寫e d <代數式>
e.g.
H+boy=yellow
girl+love=H
girl+boy+love=yellow
搞到全班好冇奈
回復

作埋d咁既野 笑都笑唔出
回復

回復 4樓 andyyeung0927 的帖子

唔係我作的,我是轉貼的
回復