查看: 1355|回復: 6

[閒聊] 請問台北有咩值得去玩?

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
三月尾左右,想過去台北玩,
跟過隊一次,所以今次想自由行,
唔知有咩好地方介紹呢?
台北, 睇你識唔識路...基本都係-食野, 買書,...浸溫泉...西門町..士林...呢d必去地點..
不過都有少少特別推介既...睇你既心態想去買野定只係想休息下...

個人推介:
1) 我覺得你會對電腦用品有興趣, 果邊既電腦野好平, 我果陣去過..不過地點就唔係好記得, 其實如果唔怕既去問下當地人多數都知....類似黃金果d格局。

2) 天母, 果度有好多outlet賣衫...可以執到好多平野...如果你同紫紫去, 佢實識簡。 天母有間好大既Birkenstock , 有部份鞋款會平過hk, 睇你有冇興趣! (仲有間好大既Haagen daz, 必去!!)

3) 101附近, 都有幾間club都ok, 不過就要上網再搵資料..
回復

去前有機本書.我建議你可以睇下.因為我本人都諗住4月自己去.所以都做左好多資料.而我跟加連團都未跟過.所以我都有少少驚.但係我覺得台灣好似自己去先好玩咁

高鐵自遊行.下一站台北.依2本都介紹左好多地方.風景你都可以睇下.我自己都買左來睇.都覺得ok

建議你如果去可以係網上買定機票.卜定酒店.如果你需要網址.我在提供俾你.

台北風景同野食都機多.真係要睇你去ge目的為咩

因為跟團同自己去分別都機大.真係要做多點資料.唔係會好狼狽

同埋想問下你諗住去機多日.住咩星級酒店.等等.

大家交流下.因為我都有點野比較唔清楚

回復

我都好想去.......但係冇時間...............
回復

去那里看明星哦?
回復

当然是台北101咯
回復

我都好想去.........
回復