查看: 1519|回復: 24

[家族招收] 天幫收容所

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
所有天幫人員可向我申請入族
希望大家係一家人
所以我會做個榜樣
所有裝備金錢我會放去家族,
不過亦要講少少家規
金錢亦不設上限,有急要時可提取,不過不要去買雙/3倍經/攻等
因為知道你地個個都新玩,我1個人冇可能供你地全部,
所以希望大家只提取所要的裝,
不要提取裝去合成月光裝等
因為有些裝備有特殊用途,用完請放回家(暫時惡魔裝)有需要會再講
亦希望大家不是刺客的,如打到雷坎特之劍,請放去家族(刺客如有葬憶虎吼刃,亦請放雷坎特之劍給家)
因為我得4把,不夠大家使用,所以集大家之力,合得更多給大家使用

p.s.:如大家要推薦朋友入家,請確保是至友,
暫時定這些,如果有問題發生,會再新增,謝謝

因為冇家族頻,大家對寵物一定有好多問題,
我在此俾大家一些個人意思(不過我唔係要大家跟住,希望大家發揮自己的方法)
首先新生最好係法師or刺客
法師全智,學左催眠去最高場up lv,
摧眼後狂出技打佢,(紅寶石請去家族拎錢自行購買)
不過基本上冇eq係加魔攻的,所以法師係唔需要勁eq,
後期6轉後建設用騎士or 刺客

刺客一開始都有d難度
刺客一定要用王者項or英雄項
因為刺客係要用多重攻擊搵食,其本上一下普攻一下多重
建議大家加去敏,低轉生盡量去到500敏,下面係多重攻擊的傷害次數
敏捷150以上傷害次數*3
敏捷300以上傷害次數*4
敏捷500以上傷害次數*5
敏捷800以上傷害次數*6
敏捷1000以上傷害次數*7
去到6轉就全力,首先用一些加敏的eq用,都有500幾敏
up到200 lv,轉用葬憶虎吼刃,甘就有1200敏捷
記住一定要出分身可以盡量高lv場up,自己睇多重攻擊最多exp 的場最準
(紅寶石自行家族拎錢購買)

騎士係要攻防都要
所以一開始冇太多點,同埋攻防技要跟本身個lv
等級1~99 效果:等級*1
等級100~199 效果:等級*2
等級200~299 效果:等級*2.5
等級300以上 效果:等級*3
所以高lv攻防就高
騎士的裝備最好可以1set 有技能比較好
如1set 聖誕 ,小丑裝,因為呢d有技能,會打得多d

組隊刺客同騎士2個係最強組合
騎士幫刺客加攻,刺客多重攻擊,加埋凌空一擊
基本上自己岩自己打的場合秒殺d怪
亦有1點,用雙倍攻/經,1個人使用,2個都受益
不過嚴禁用錢買雙倍經/攻
要用就用打到的

另外,有個係重生
會重生到同轉1lv,忘記職業/技能
所以後悔本身職業,可以重生,不過要收錢的
0轉不用收錢

回復 1樓 風鈴草 的帖子

我要來???定係只限新手??
回復

要林沖ser 天幫的人,亦可由他們推薦
由於家族待遇非常之好,所以不會胡亂收人
確定左人物後才會招收
回復

回復 3樓 風鈴草 的帖子

但我只係玩林ser   
回復

我可以進你的家族嗎? 但是我想升刺客唷~
為何刺客不太好呢?
回復

回復 5樓 yimkc 的帖子

我唔係講刺客唔好(我本身都係刺客1轉~14轉都係)
我的意思係騎士or 法師打到雷坎特之劍,請交俾家族合成葬憶虎吼刃
因為呢把係刺客專用,之後你都明白la
如要入家族,要得到天幫人員推薦,
回復

原帖由 風鈴草 於 2008-1-17 07:26 PM 發表
我唔係講刺客唔好(我本身都係刺客1轉~14轉都係)
我的意思係騎士or 法師打到雷坎特之劍,請交俾家族合成葬憶虎吼刃
因為呢把係刺客專用,之後你都明白la
如要入家族,要得到天幫人員推薦,

我推薦喔so生!
回復

評分

參與人數 1威望 -10 收起 理由
calvinchan1993 -10 呃post= =板主扣雙倍分...sor

查看全部評分

回復

可以加入吗?
回復

@)_@明白!我會努力升lv!
回復