樓主: Tenny

[問題] 仲有冇人用 Vista 玩唔到水滸架?

原帖由 andyhidy 於 2008-3-5 08:48 PM 發表
大馬個服務器好似凈喺得D3D

點會呀?

你張 display card 淨係 support D3D 掛.
回復

原帖由 venustylee 於 2008-3-28 05:14 PM 發表
我用vista,notebook黎ge......
我更新完之後話我FTP錯誤
仲有right click完水滸個icon之後冇得click下面個box,但係其實我已經係系統管理員(ac),咁仲可以點??

你出現FTP錯誤咁應該係用緊舊版, 快d download 返個新版先再裝啦.
回復

原帖由 Tenny 於 28/3/2008 18:40 發表

點會呀?

你張 display card 淨係 support D3D 掛.

可能系统问题挂..我之前用vista嘅时候的确喺冇openGL嘅..
近期换佐XP之后就有openGL...
驱程都喺官方嘅...不过宜家用D3D开game就会error之后关闭..净喺可以用openGL.
好两极
回復

回覆 33樓 andyhidy 的帖子

我係一樓都已經表示 Windows Vista 淨係用到 D3D, 所以畫質會差d.

而家最好既配搭都係用 Windows XP SP2.
回復

你指ge新版係咩?
水滸程式?電腦版本?定咩?

回復

回覆 35樓 venustylee 的帖子

http://www.tennyy.com/menu_download.html

下載 水滸主程式 4.2版
回復

但係我都係dl 4.2版......都係FTP錯誤......
回復

回覆 37樓 venustylee 的帖子

雙擊一下啦.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

回覆 38樓 Tenny 的帖子

唔該晒,我再試下啦,唔得再同你講......不過我dl完再press佢冇反應bo`
回復

visit 冇用呀!! 廢到死!! 叫佢收工啦!!
回復