查看: 1279|回復: 11

真人真實 勁舞的愛情故事

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
真人真實 勁舞的愛情故事
以下都是轉貼別人的:

請大家把這故事轉開:

多謝合作:

【愛一個人不一定要擁有】

從前…有一個男仔…..佢成日只係識上網…打機…
係咁掛住上網識女仔…..
佢接觸左”勁舞團”呢隻GAME…
玩左之後…識左好多女性既朋友…
一直都好傾得埋…
佢覺得咁樣好好玩…咁容易就可以識到FD…
仲可以係網上搵女朋友..
但係佢一直唔相信可以係網絡上搵到『真愛』…
有一日…佢識左個女仔….
一開始…個女仔係咁同佢玩….串佢…
個男仔都諗住都冇乜可能…可以做到FD…
但最後…都加左落好友名單到…
過左一排…個女仔都冇ON過勁舞..
終於有一日…個女仔終於ON左…
正常黎講…都應該問下佢乜事咁耐唔ON..
問清楚原因…
佢地就開始一齊玩…….
跟住仲扲埋MSN….
就係咁同個女仔玩左一排…
一直都好開心…好開心…
過左一排….
個男仔…竟然…愛上左個女仔….
佢開始…小打左機…同埋唔再識女仔…
男仔一開始…都覺得可能只係自己錯覺…
因為佢地…未出過街…
什至…連電話都未傾過..
但係…當個女仔唔開心….個男仔可以比佢更唔開心…
佢開心…個男仔都一樣會開心…
男仔終於相信….網絡上…并唔係冇可能搵到真正愛既人…
可惜…個女仔一直都有拍住拖….仲同佢既男朋友一直感情都好好…
個男仔…只可以默默地守護住個女仔….
當佢唔開心…就會哄番佢….
……男仔完全冇諗過…..…可以同個女仔一齊….
只係想個女仔開心…咁就已經足夠…..
可能…女仔真係細心啦…
個女仔…都懷疑過…個男仔係唔係鍾意緊佢…
所以有時…..都想避開個男仔…..
但係…始終都冇咁做…
都係同個男仔有玩有笑…
相反…個男仔….仲好天真…以為個女仔唔知道呢件事…
都係一直…過得好開心….
不過…始終….
個男仔都會覺得咁樣落去唔係辦法…
終於…佢決定左….
要唔搵個女仔….
等時間沖淡一切…
….當女仔ON左…
個男仔…只會呆呆咁望住佢個名…
見住佢ON….過左一陣…又見住佢OFF…
…真係好辛苦…
就係咁…過左大約一個星期到…
個女仔…..突然…改左個好DOWN既名…
令到個男仔好擔心…
所以終於ADD番佢…
可惜…
就算個男仔講乜都好…
個女仔都係好DOWN…
令到男仔好擔心..
個晚…
個男仔…為左咁…
喊……
為乜…!?….男仔都唔知道…
好彩既係…過左幾日…個女仔ON番…
都好番好多…平靜番了…
個男仔因為呢件事…..…都成日擔心個女仔…
又過左一排…
個女仔…
好似同佢男朋友散左….
個男仔…冇諗過自己會有機會..
只係好擔心..
擔心個女仔會有咩事…
所以即刻ADD番個女仔…
原來….冇散到…..個男仔都放心哂…
失望…!?….放心比失望多好多好多…
佢地識左…差唔多都成年了….
終於…
有一次…佢地傾傾下MSN…..
…..男仔先知道…原來個女仔一直都知道佢鍾意佢..
…..但係…又可以點…!?…
始終….個女仔….都係有自己愛既人…
男仔終於乜都講哂出黎…
….佢個時係心諗..
講哂出黎….對方一定會避開自己…
但係…個女仔偏偏就係好特別…
佢因為咁…而為個男仔喊…
覺得自己欠左個男仔…
根本就冇呢回事!!…
女仔根本就係無錯….
….個女仔….不但冇避開個男仔…
而且仲好似比之前更加FD左…..
男仔都因為咁…
由單戀….變成明戀…
個男仔好自私…
只顧住自己….完全冇諗過個女仔既感受….
但係…2日後…
個男仔終於諗通…
咁樣落去…只會令大家都唔好過…
個男仔決定左….要放低佢…
其實…佢根本就知道自己係放唔低…!!
但係咁落去…又可以點…!?
佢只係同左個女仔講…
佢會放低佢…
女仔….感受係點…男仔固然係唔知….
因為佢知道…只要佢咁樣講..…個女仔就會煩少樣野…
講完出黎…..
男方…一直都唔開心…
夜晚…自己係張床上邊喊…
喊到眼都腫左…
…可以喊都仲可以..
第二晚…
男仔…..竟然連喊都喊唔出…
只係個心…好痛好痛…
做乜都冇哂心機…
個腦只係得個女仔……
男仔覺得..自己講得出黎…就要自己承擔番責任…
佢一直都覺得…只要…個女仔開心..佢就會開心…
但係今次…
個男仔冇開心過…
只係一直…..心痛…..心痛….心痛……
但係…個男仔冇後悔過咁同個女仔講..
因為…佢深信……
【愛一個人不一定要擁有】
只要女方開心…佢就…心滿意足了…./\/\….

PS : 你地可以話個男仔好白痴…好傻…好蠢….
    但係…佢自己決定落黎既野…可以怪得邊個…!?…
一直根本都係男方自己既問題…女方只係…受害者…
愛情本來就係甘...
吾係有付出就有收穫....
一切都係緣分....
回復

回復

我冇感威大
回復

回復

原帖由 廢柴 於 2007-12-27 09:39 AM 發表
係比佢更加偉大!!!!!!!!!

其實廢材比我威大
回復

回復

咁多字,冇咩時間去睇= =
回復

回復

就算勉强保持着原有的关系都只会加深两个人的痛苦。。。
女方的内疚感增加,而男方亦唔会开心。
即然两个人都唔可能成为一对,长痛不如短痛。。。。
让时间治愈心中的伤口。
回復