查看: 745|回復: 8

死亡爆發

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
死亡爆發
人物介紹:
-------------------------------------------------------
男主角:
若嵐:
18old 男 綠色eye 灰色頭髮((eye)可以把看到的人(不喜歡的人)彈開!)
性格:愛講笑,唔鍾意見到有人死
異能:操縱風暴
武器:風之手槍(比射中會受到好小的傷害,但會彈出十公里之外)
必殺:「黑炫風」迴旋射擊(若嵐看住敵人,把他彈開,之後用一秒射出9千次攻擊)===============
小班:
18old 男 紅色eye 藍色頭髮((eye)黑暗中會閃一閃~)
異能:操縱「魂」
性格:冇腦筋的橫衝直撞派,劍法了得
武器:妖刀 — 村正(吸收了無數靈魂的劍,有思想,會自動保護主人)
必殺:「妖魂」•大碎斬(大力地把村正飛出去,什麼怪物都會比一一斬開)===============
傑洛:
18old 男 藍色eye 金黃色頭髮((頭髮)有光仲會閃閃下!)
異能:操縱木
性格:有小小自閉,唔鍾意人地叫佢zero(洛克人zero)
武器:木靈飛刀
必殺:木靈•直線擊(用1千把飛刀連成一直線,之後所有飛刀一致飛去怪物的身體)===============
女主角:
小風:
17old 女 藍eye 啡色頭髮
異能:操縱冰
性格:開朗,傻傻的
武器:冰鐵鎚
必殺:淑女•大鐵鎚(小風係令女,係男仔都愛上佢,之後佢會一下車落去佢度)
===============
破音
17old 女
異能:操縱水
性格:男人婆,唔理人的想法
武器:水靈爪
必殺:爪牙飛彈(把爪中有水的「飛彈」射出去,射不中會爆炸,爆出來的水會射死人)===============
雅子
16old 女
異能:可以召喚靈界的妖怪
性格:冷靜,不管怪物的死活
武器:召喚怪物
必殺:五千怪物飛天摔(一大堆怪從天上摔下來,敵人一定死得

>>黑色組織<<
嵐:好悶呀~~~~
班:我都係呀~~
「鈴鈴鈴鈴…..」
風:大件事啦,若嵐,快d開電視啦!!
「我地係xx電視台,有一堆自稱「黑色組織」ge人,正在找尋6名中學生,佢地叫做
若男,小班,傑洛,小風,破音,雅子呢6個人,佢地話:呢6個人會抯住我地ge行動,我地
要消滅哂佢地!!!
嵐:小班,小風,叫埋破音同雅子,我叫呀傑洛,一陣o係空地等,要快!!!
班&風k,收到!!
====================空地========================================
嵐:我地點抯佢呀?我地唔係有超能力…..(伸懶腰)
突然,若嵐一伸手,無啦啦有1個人咁細ge龍捲風出現,佢地呆哂
之後,佢地一個一個試下,女仔試先…..
小風,一伸手出去,隻手射左一粒冰出來
破音太無聊,用手拍落地,之後隻手比水包住,變左一隻爪!!
之後雅子一伸手!!!但咩都冇=.=伸左好多次,都仲係冇=.=之後佢大叫,唔理咩怪物,都出下來啦!!!之後,有3隻精靈出現,同佢講:主人你好~我地係bebe,dede,cece~多多指教~~之後雅子抱住佢地~~~之前男仔試啦~~~
小班返屋企果陣,拎左祖先的劍出來之後,
把刀飛起左之後講:主人,我叫做妖刀,人稱村正~多多指教!
小班:唔洗…..
傑洛…佢比d樹木包住左!!之後,個樹木爆開左,傑洛手上拎住一把好似小刀
咁ge飛刀,佢同5人講:只要有木ge地方,我ge武器同生命便不會消失!!!!!!!!
之後,佢地汁好哂d行李,開始佢地流浪ge人生………………………………..
===================之後佢地去左某一間士多=========================
嵐:老闆,我地要買….唔……36個杯面,同36枝水仲有36枝果汁同埋一個紅白藍呀~
老闆:好呀,等等呀~~~~
==================一個鍾之後====================================
嵐:好啦,我地2家要做咩呀???
風:唔~~~~打比我地呀媽呀爸先啦~
5人:都好!
=================打哂比屋企人之後================================
嵐:打完啦,要走啦!去啦!!
突然,一隻好大ge巨人出現!!佢話:哈,你地6個人,金日係你地ge死祺,哈哈哈哈~~~
boss介紹:
火炎巨人,身高30米,體重1000000公斤,樣樣衰衰,必殺技係吐火球(好似吐口水咁)
巨人:死啦~~~~~~~~~
音:要死ge人係你呀(用水包住自己隻手,之後變左隻爪)死啦!
巨人:哈哈哈哈~咪笑死人啦~一隻咁ge蚊仔想殺我?
音: 咩話!?(爆菁筋)講一百次!
巨人:蚊仔蚊仔蚊仔蚊仔蚊仔……….(下有100次).
音:你….死硬啦!!(之後,有水包住佢,d水變左盔甲!)爪牙•飛彈!!!!!
巨人:5枝牙籤=.=呀~~~~~好痛呀~媽媽咪呀~~~~
之後,巨人正式死亡,之後爆炸….大家都好開心,但係破音……..暈左………………….
(待續)
回復

回復

作者作到這裡停左
回復

回復

=.="作者~~~
但係好想睇埋落去啊
回復

回覆 4樓 無敵殺人狂 的帖子

你作野咁好.....幫佢作落去啦
回復

好,我成全大家

第2話:異世界

大家都唔知做咩好,佢地到左一個間破樓(咁好搵?= =)。
等破音休息下,大家就討論................真是七嘴八舌#^!#%@#%&@
若嵐: 會唔會我地體力有限,如果過量用會因為冇曬體力,
所以先會暈。
小風:話唔定,不如我地努力段練,
身體好就可以經常戰鬥

-------------------------------破音醒左之後------------------------------
之後............................佢地開始一路流浪一路段練
不經不覺,過左幾個月。大家到左金字塔
佢地就走左去金字塔到玩,點知,比佢地搵到一個機關
佢地2為可以搵到好多錢,點知..............咩都冇,
個室到得一個條鍊,條鍊上面放左一個紅寶石。
直好多錢下,小風見到第一個跑上去,
超快速度拿上手,當佢想帶上的時候........
佢一帶上就暈左....................
-----------------------------小風的夢??--------------------------
小風見到一個女人,大約30old
頭帶皇冠,看上去好像是一個皇后
女人說:如果你見到我,你就是一個異能者
我們想你幫助...............快來............我們在............
異世界..........
你想我們點幫你..........
女人說:只要你按一按.............項鍊上的.......紅寶石就..............
-------------------------小風醒來-------------------------------
大家係都好多驚有咩野,小風同大家講番頭先個夢
最後大家決定按一下項鍊上的紅寶石,
按左之後突然............................
(待續)
回復

喂!!!!!!!!!!!!!!!!有冇人比下意見啊@!^%#*@%!
算,唔作
回復