查看: 2152|回復: 33

[原創] 聖誕送分活動(答案公佈)

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
活動已完結,現在公佈答案

1: 牛最驚咩?
2:檸檬最驚咩?
3:流星花園既主題曲係流星雨,陶大花園既主題曲係咩?
4:泰臣最叻泰拳,張三豐最叻耍太極拳,咁董建華最叻耍咩拳
5:咩人用一隻右腳行路?
6:你用張100$去買一串5$既魚蛋,點解之後銀包會少左張一百$呢?
7.如果有個人不停咁打冷震 應該比咩佢食令佢唔再震呢!???
8.張飛個阿媽姓咩
9.有個人跌左落水,俾隻貓教番,之後戈個人就話:貓大俠,好多謝你教番我. 貓就好灑脫咁答左佢一句.問究竟貓答左d咩???
10.有邊個多拉a夢的人物中將來會做醫生?  
11.小明的爸爸有三個仔,大仔叫做大毛,二仔叫做二毛,三仔叫做小明,請問小明的爸爸姓什麼呢?
12:甚麼地方的女人是「的士色魔」最鐘意載的呢?
13. 邊隻係世上最「寸」ge動物?
14. 一個梨,要平均分俾五個細路食,但只可以切三刀。點分?
15. 有個人住o係十三樓,佢出街時可以搭電梯直達地下,但返屋企時得佢自己一個搭電梯,佢一定搭到十二樓再行上一層樓梯。點解?
16. 三種動物o係運動會比賽三級跳,佢地係猴子、狗同袋鼠。邊隻會贏?
17. 有個人頭戴安全帽,上面綁鰦一把扇,左手烀住電風扇,右手烀住水壺,對腳著住溜冰鞋。佢要去邊?
18. 一間監獄中困鰦兩個犯人,其中一個衰偷竊,要坐一年;另一個係強姦犯殺人犯,但只坐兩個星期。點解?
19. 有對移民意大利ge中國夫婦。某天太太去超市買雞胸,因為佢唔識意大利話,於是扮雞叫,再指下自己個胸;跟住佢想買雞腳,於是又指下自己隻腳。老闆明白哂。後來佢又想買香腸,急急腳返屋企叫丈夫黎。點解?
20. 跌鰦張身份證,點算?
21. 一個貨櫃車司機撞到獱電單車ge人,貨櫃車司機受鰦重傷,而電單車騎士就咩事都無。點解?
21. 提早放工返屋企ge小李,一入睡房,就見到隔離ge小劉同老婆鲻o係床上。小李唔單只唔嬲,仲講對唔住退返出客廳。點解?
23. 搭巴士,一個著長裙ge小姐入鰦$4,司機俾佢上車;第二個穿迷你裙ge小姐,入左$2,司機都俾佢上車;第三個小姐著條牛仔褲,佢無入錢,但司機都照樣俾佢上車。點解?
24. 點解大部分佛教徒都o係北半球?
25. 拿破侖將軍帶住法國大軍去打仗,面對敵人時,佢一路帶頭一路叫:「衝呀!殺呀!」,但成隊法國大軍郁都唔郁。點解?
26. 小明俾人困o係一個無窗口或秘道ge房間,佢點樣努力拉都拉唔開唯一ge門,但佢依然可以靠自己逃離房間。點樣走?
27.公雞同母雞考試,考完後唔記得寫名就將試卷交左俾老師。老師完全未睇過佢兩個d字,但都可以一睇就知邊份卷係邊個ge。點解?

答案
1: 葉,因為(牛柏『諧音』葉)
2: 柑,因為柑會吉檸檬(柑桔檸檬)
3: 陶大字...
4: 曾蔭權...
5: 正常人都用一隻右腳行路...
6:因為你拎左去買魚蛋,之後人地唔會俾返100$你掛....
7.答案係"食慾不振"..食肉不震...
8. 無事生非(毛氏生飛)
9.喵
10.小夫大過變大夫
11.姓(做)
12.愛斯基摩人
13. 羊,因為佢係咁講野架:「咩...」
14. 頭兩刀分鰦兩個梨俾四個細路,第三刀劈瓜第五個細路。
15. 因為佢好矮,只夠高按第十二樓個掣。
16. 猴子。因為三級跳要單腳跳,狗同袋鼠一用兩隻腳,「FOUL」。
17. 去精神病院。
18. 佢坐兩個星期烀後去打靶。
19. 因為佢丈夫識意大利話。
20.彎低身執返咪得囉。
21. 因為貨櫃車司機只係行緊街,無獱車。
22. 小劉係女人,佢同李太傾緊密偈。
23. 因為佢用八達通。
24. 因為「南無阿彌陀佛」。
25. 因為法國大軍唔識聽廣東話。
26. 推開度門咪得囉。
27. 因為雞「[也母」咁大隻字。

[hide=5000]]3 陶大星
19 叫他老公去街市扮雞叫,再指一下他下面
12 妓女
2 被人吃
5 跛佬
21 撞吃果個不是他
8 姓張[/hide]

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
極神 + 2 冇題答對= =參加分

查看全部評分

回復

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽,您當前積分為 0

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
極神 + 8 參加分

查看全部評分

回復

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽,您當前積分為 0

回復

回復 1樓 極神 的帖子

[hide=5000]4.打曾蔭權(拳)
6.因為果100蚊已經拎左去買魚蛋
11.(做)
15.因為佢答錯電梯
19.因為佢老公的陰部
20.汁番
21.因為只係撞到人,唔關騎士既事
23.因為個司機好好色
25.因為d法國人唔識聽中文[/hide]

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
極神 + 5 參加分

查看全部評分

回復

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
極神 + 2 錯了,參加分2分

查看全部評分

回復

活動幾受歡迎@_@
回復

評分

參與人數 1威望 +28 收起 理由
極神 + 28 參加分= ="

查看全部評分

回復

回復 8樓 夫子 的帖子

我d參加分呢
回復

回復 11樓 夫子 的帖子

= =你要答第2d題,次次答同一題咁同呃post有咩分別 重有咁多分重要參加分,真係貪得無厭
回復