查看: 1234|回復: 11

【蕭楊伝.澳培武館篇】 首回

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
在白武男時代20萬年後,蕭楊帶著300門徒闖進澳門培正中學,橫掃全場,從此,澳培中學正式成為澳培武館!

開幕日前

楊:各位同事,係時候要改下校規拉!
唐:我有問題-_-
楊:你不惱有問題架拉-0-
唐:你話兼愛非攻,點解又要起武館?
楊:因為打者愛也!我都愛你地架∼
唐:T︿T咩道理黎架
鴻:._.
楊:細佬,抄低新校規拉!
鴻:._.
玥:兼愛非攻就講得通姐,甘勤儉節約呢?
楊:姐係叫你-慳-d-拉-!
玥:哦- -"
楊:各位手足∼仲有無問題?
英:無拉無拉(搞錯,仲串過我)
魔:lamsh!give me power!
楊:開緊會改校規,你嘈咩野
魔:"校服要整齊"呢條,刪左佢拉(謎:你想5著3番工?)(楊:佢係明王)
玥:認同咒0sir(謎:哇!你又...)
楊:整齊5好咩= =?
魔,玥:5夠快!
魔:我地開工係講敏捷同速度,甘整齊反而誤事!
楊:有道理∼delete!
玥:仲要刪遲到。
楊:???
玥:早到笑人遲到,姐係五十步笑百步,都係到左姐!5好早走咪得囉!
楊:強= =delete!!
極:校長,係時候開新聞發步會了!
楊:ok,let"s go!

禮堂內,一眾記者與家長在等待。_。(謎:以下內容極度精彩)

楊:各位來自五湖四海既朋友大家好。眾所周知,現階段社會既文職已經飽和,
  呢個時候就需要一班義薄雲天,鋤強扶弱既武者黎平衡呢個社會。我地澳培
  武館秉持一貫培養新一代雙花紅棍既宗旨,實施多元教育,使眾學子文武俱
  精。
鴻:搞錯亞!點抄得切wo!(謎:鬼叫你係文書)
楊:本校雲集各界武林神人,絕對可以保證優質既教育同埋學生既安全。。。。

此時,一籮橙從天而降,眼看就要headshot全場,說時遲那時快,蕭楊
劍指一揮,成堆橙被劍氣盡數擊破,釘晒係禮堂後面既牆上。

楊:拿,都話架拉,講多無謂,行動最實際!

全場掌聲∼∼∼∼∼

極:以下請本校皇者級灌水天王---藍月龍四少老師講話!

未完架。。。。。

回復 1樓 聽•雨•軒boss 的帖子

幾時到我出埸呀??
回復

寫寫下亞媽番- -就快到你
回復

刪除火武耀揚
回復

原帖由 stanley 於 2007-11-20 09:53 PM 發表
刪除火武耀揚

書黎架炸._."
回復

睇緊你第一遍,快d作完佢
回復

回復 6樓 jordan 的帖子

前幾日係大陸=.=上5到希望=.=
回復

你快d作la 我好想睇
回復

新增搞笑野一堆∼∼∼
回復