查看: 2339|回復: 18

義士轉官人/大俠好?

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我現在係義士轉官人/大俠好???

如果轉官人/大俠要點+點數?

官人/大俠D技係計魔攻定物攻???
官人係魔攻職
大俠都係魔攻職.but計魔攻扣防
轉咩都無所謂,各有千秋
回復

我現在儲靈7級, 地龍斬1級,要MAX晒即 6+18=23點
再將水月MAX, 23+10=33點
現在我121修為+33=155
二轉技要180修為.........180-155=25
仲有25點加去火牙/風刃MAX, 每技10點
仲有5點唔知點算...........唔想+靈氣劍......放MP太多俾人好白痴, 令自己冇MP出技=.=
所以5點技能點+真係麻煩...........175修為(176LV)已經除靈氣劍外學MAX晒一轉技........

P.S.:我轉職之前已經MAX左漫天, 冥想, 梅花落
唔知我咁計對不對? 有錯請提出........我玩得好差......
別插我MAX左冥想, 已經係很久之前的錯誤..........不用理會..........

回復

想請問你係咪轉官人?

如果係既 其實你max 哂所有1轉技都冇問題

如果你係大俠既 我建議你只max 地龍\儲靈 仲有技點既留番黎加浪人技

當加哂2隻1轉職既技之後 仲有點既先max 水月
回復

回復 4樓 KIT 的帖子

但我要max左水月同儲靈先學到地龍

風7 lv,火5lv
回復

回復 5樓 極神 的帖子

你咩職呀 你大俠嘛 洗鬼max 左水月先max 到地龍 加左浪人技先唔得既?
回復

其實我未決定轉官人定大俠
兩個都好似差不多................
大俠全爆技似道士咁.....漫天+地龍斬+櫻吹雪+天舞六連+散落+HP/+MP+防
官人.......又係做番義士差不多既野........+HP/+MP,非禮勿聽,紅落葉,漫天+地龍斬+魔攻
我想問官人同浪人(大俠)既醫術計智OR力, 勁唔勁?
回復

回復 7樓 richardx 的帖子

極度唔建議做大俠

本人都做過大俠同官人 雖然大俠好多爆技

但係天舞六連同散落既命中率係難以想像既低

雖然官人既爆技比大俠係少 但係至少但中率高好多 只係有時會miss 下

絕對唔似大俠錦出10次有9次都miss

同埋官人去到濟洲道同埋石村會比較有利 可以行埋一面加魔防就得

而大俠就多數做引 (戈個map 多數唔會再用mp手)
回復

真係?大俠命中率好低喎∼∼
咁官人---生命的鼓動 OR 大俠(浪人)---風花 勁D?
回復

各有各好-.-

生命就低魔攻都補到多血

風花就要比較高魔攻

因為生命你一定係7lv

但風花1lv 就ok了
回復