樓主: 劍之靈

劍之靈 §小店﹏

你講msn毒牙?係冇得點整...你一係洗機一係重裝msn...
回復

原帖由 劍之靈 於 2007-10-28 10:25 發表

我次次中毒,
都係因為msn有人sd野比我∼
然後我禁左接收檔案,
跟住就令野la∼

E排MSN好多毒。灌水區果邊之前有講。
回復

我之前都中左!之後洗左機就冇事...
回復

我今日連書都冇溫∼
詳細咁睇左一次∼
發覺原來係咁ge...
我試下好似下面咁解釋一次↓

1.作業系統 Windows XP SP2
2.開機連線 ADSL 後無法連上網站及網頁,在工作管理員"處理程序"標籤內發現 以前從未見過的 IEXPLORE.EXE,結束 IEXPLORE/EXE 處理程序後即可連上網站及網頁,電腦操作正常,處理程序標籤內不再出現 IEXPLORE.EXE
3.下次再開機 IEXPLORE.EXE 又出現,仍需結束處理程序後才能連上網站
4.搜尋後得知其路徑(隱藏檔) C:\Windows\$NTuninstallBK841356$\IEXPLORE.EXE
5.用具最新病毒碼之 PC-cillin 及 Ewido 掃毒均顯示無毒
6.將 $NTuninstallBK841356$ 整個資料夾送進 PC-cilline 關禁閉,甚至刪除整個資料夾,重開機,IEXPLORE.EXE 又出現
7.把類似"$NTuninstallKBxxxxxx$"全數押送禁閉室,重開機 , IEXPLORE.EXE 仍如影隨形,這次出現在 C:\WINDOWS\srchasst,重新啟動後 srchasst 內看不到 IEXPLORE.EXE,卻出現在 system32 中,每次重開機後他都如游牧民族一般的,從原寄住資料夾搬到另一資料夾; SoftwareDistribution,inf,WinSxS........,無論是否刪除 IEXPLORE.EXE,其結果都一樣。

這是什麼? 病毒? 該如何根除?
希望你那位朋友能幫我解決這個問題!!!
回復

= =”
識唔識解...
睇黎我都要用住第2部超慢ge電腦先la...
:11;
回復

原帖由 劍之靈 於 2007-10-28 19:01 發表
我今日連書都冇溫∼
詳細咁睇左一次∼
發覺原來係咁ge...
我試下好似下面咁解釋一次↓

1.作業系統 Windows XP SP2
2.開機連線 ADSL 後無法連上網站及網頁,在工作管理員"處理程序"標籤內發現 以前從未見 ...

第7個好搞笑。
覺得好似睇緊笑話咁=_=
回復

係lo∼
都唔知佢做咩要成日都搬屋:27;

唉∼∼∼∼∼

牙牙牙!!! 我唔想再用e部...
超超超超超慢ge電腦la�﹏﹏﹏﹏﹏�
回復

原帖由 劍之靈 於 2007-10-29 17:47 發表
係lo∼
都唔知佢做咩要成日都搬屋:27;

唉∼∼∼∼∼

牙牙牙!!! 我唔想再用e部...
超超超超超慢ge電腦la�﹏﹏﹏﹏﹏�

聽落你個毒好勁咁。。。最好笑既就係遊牧民族4個字=_=
回復

原帖由 Dragon834 於 2007-10-29 06:07 PM 發表

聽落你個毒好勁咁。。。最好笑既就係遊牧民族4個字=_=

突然諗到e個名詞= =
佢成日都走黎走去牙嘛∼
又好似搬屋咁∼
如果佢識倍增,
我可能會以為佢係到生仔,
開枝散葉tim牙∼
回復

開枝散葉~~
回復